Hvid chokolade mousse med appelsin marinerede brombær.

december 29, 2017
Hvid chokolade mousse

Hvid Chokolade mousse

En god dessert må ikke være for sød. Efter en lang aften med en masse lækker mad, må desserten endelig ikke være for tung en oplevelse. Derfor bruger jeg gerne ofte friske bær eller frugt for at afbalancere måltidet. Som denne hvide chokolade mousse med appelsin marinerede brombær og sprød topping. De syrlige bær passer perfekt til den søde chokolade mousse, hverken for tung eller for sød. Alle komponenterne til denne desert kan laves i forvejen og klargøres inden servering. Her på siden finder du både råvareliste og fremgangsmåde.

Hvid chokolade mousse med appelsin marinerede brombær.
 
Skribent:
Antal personer: 7 personer
Ingredienser
Hvid chokolademouse:
  • 2 æg
  • 0,5 dl sukker
  • 6 dl piskefløde
  • 170 g hvid chokolade
Marinerede brombær:
  • 2 pk. brombær (Beregn ca 5 bær pr. person)
  • 50 g sukker
  • 1 dl appelsinsaft
  • Revet skal fra 1 økologisk appelsin
Sprød topping:
  • 1 pakke lyse sprøde småkager
  • 2 spsk hasselnødder
  • Tranebær pulver fra urtekram (Kan udlades)
Fremgangsmåde
Hvid chokolademouse:
  1. Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne sammen med sukker til blandingen bliver lys og luftig (Omkring 3 minutter)
  2. I mellemtiden opvarmes 2 dl piskefløde i en mindre gryde (Det skal ikke koge)
  3. Tilsæt nu langsom den varme fløde til æggemassen under omrøring.
  4. Tilsæt nu hakket hvid chokolade og rør rundt indtil det er helt smeltet. Kom eventuelt gryden tilbage på varmen, men hver forsigtig så æggene ikke bliver til røræg.
  5. Stil blandingen på køl i 2 timer (Rør i blandingen en gang i mellem)
  6. Når blandingen er helt kold, vendes den sammen med den resterende fløde pisket til en blød skum.
  7. Server moussen med det samme eller opbevar den på køl indtil den skal bruges.
Marinerede brombær:
  1. Hæld sukker og appelsinsaft i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, og hæld lagen over brombærrene. Lad bærrene marinere et par timer.
Sprød topping:
  1. Knust småkagerne til en fint smulder. Rist hasselnødderne på en tør pande indtil de bliver gyldne. Hak dem fint og vend dem sammen med småkage smulderet.
  2. Ved servering sprøjtes mindre dutter af mousse ud, der pyntes med halve og hele marinerede bær og toppes af med sprød krymmel og tranebærstøv.

 

Velbekomme!

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Snildes Nytårsmenu 2017/18! | Opskrifter - Snilde januar 2, 2018 at 10:22 am

    […] Hvid chokolade mousse med appelsin marinerede brombær og sprød topping. […]

  • Skriv et svar