Hummus med ramsløg (Ramsløgshummus)

februar 16, 2020
hummus med ramsløg

Hummus med ramsløg

Er du også helt vild med hummus, så burde du virkelig prøve denne udgave med ramsløg! Hummus er efterhånden kendt som en favorit verden over og her kommer jeg med mit bud på MIN favorit, klassisk hummus med ramsløg!

Tips og tricks til den bedste hummus

Hemmeligheden bag den bedste hummus er først og fremmest, gode råvare. Personligt kan jeg godt li min hummus dejlig cremet, så derfor tilføjer jeg ofte en smule af kikærtevandet. Det giver en lind og cremet konsistens. Hvis man har lavet hummus før så ved man at der meget vel skal hvidløg i. Det er ikke tilfældet med denne udgave, da ramsløgene bidrager med rigelige mængder af god hvidløgssmag.  Derudover er det vigtigt at smage til, gerne med en rigtig god olivenolie og citronsaft.

Man kan både bruge tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller kikærter fra dåse. Jeg bruger oftest økologiske kikærter fra dåse da jeg ofte craver en god omgang hummus. Der er dog forskel på hvilke dåser der er bedst så køb lidt forskelligt og prøv dig frem.

Hummus med ramsløg (Ramsløgshummus)
 
Skribent:
Ingredienser
 • 1 dåse kikærter.
 • 1 spsk. tahin.
 • 1 dl olivenolie.
 • ½ tsk. stødt spidskommen.
 • 1 smule salt og pepper.
 • 1 knivspids Cayennepeber
 • 1 bundt ramsløg eller andre vilde urter som mælkebøtte, brændenælde, skvalderkål, løgkarse, strandbede eller gåsefod.
 • Saften af 1 økologisk citron.
Fremgangsmåde
 1. Dræn kikærterne og blend dem sammen med resterende ingredienser. Konsistensen skal være lind og blød.
 2. Tilsæt evt lidt ekstra kikærtevand, hvis konsistensen ønskes mere lind cremet. Smag hummussen til med citronsaft og salt.
 3. Top humusen af med olivenolie og finthakket ramsløg.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar