Svine hjerter i flødesauce?
Hjerter i flødesovs. Mange er vokset op med denne velkendte og meget danske ret. Det er en utrolig hjertelig (bogstaveligt talt) ret som er både billig og nem at lave, efter min mening. Svinehjerter er ikke nogen særlig dyr råvare og jeg møder den ofte på tilbud. Min udgave af svinehjerter i flødesovs, er en smule “sundere” end den man måske er vant til hjemmefra. Der er mindre fløde i og derudover har jeg valgt at bruge flere forskellige grøntsager for at opnå en tyk og velsmagende sovs.
Tyttebær
Herhjemme er vi rigtig glade for indslaget med friske tyttebær. De syrlige bær løfter retten og gør den til en mindre tung oplevelse. Dette medfører så også at man kan spise langt mere og om det er godt eller skidt, er op til den enkelte at bedømme. Hvis man ikke lige lægger inde med tyttebær kan man også bruge granat æble kerner. Istedet for at bruge tyttebær marmelade eller ribsgelle kan man lave sin egen frugtgelle af rønnebær, du kan se hvordan HER.
Ramsløg
Ligeså snart de første ramsløg dukker op af jorden, engang i januar/februar (hvis man er heldig) så er jeg klar! De grønne blade bidrager nemlig til noget helt særligt til tunge retter som hjerter i flødesauce. Danskerne har brugt ramsløg i deres mad siden stenalderen, og det var der en grund til. Ud over den helt fantastiske løgsmag og duft af forår, bidrager løgene nemlig også med en utrolig smuk farve. Derudover indeholder ramsløg rigtig mange A vitaminer, så det er bare med at plukke løs og bruge dem så længe de her til rådighed.
- 2 svinehjerter
- 1 stort løg
- 1 håndfuld friske ramsløg eller forårsløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 3 dl rødvin
- 3 dl vand
- ¼ l piskefløde
- Olie/smør til stegning
- 1 tsk tørrede og knuste enebær
- 2-3 tsk tyttebær marmelade/ribsgelle eller rønnebærgelle
- 1 håndfuld friske tyttebær til pynt
- Blandede rodfrugter (Selleri, kartoffel og persillerod)
- 1 bundt friske ramsløgs blade
- 100 g smør
- Lidt salt og pepper
- Almindelig karse eller brøndkarse til pynt
- Start med vaske hjerterne fri for blodrester.
- Skær dem herefter i mindre tern og steg dem i en non-stick gryde eller pande i smør eller olie, til de får lidt stegeskorpe.
- Snit og hak nu alle grøntsagerne i mindre tern og svits dem sammen med kødet.
- Tilsæt knust enebær, rødvin og vand og lad hele herligheden simre i 1 time og 30 minutter (Eller til hjerterne er møre)
- Tilsæt herefter fløde og lad den simre i yderligere 15 minutter.
- Smag retten til med tyttebær marmelade, salt og pepper.
- Blend ramsløg i en blender sammen en smule olivenolie eller vand til man står med en helt fint pure/mos.
- Imellemtiden klargøres rodfrugterne og koges indtil de er mørre.
- Knus rodfrugterne sammen med ramsløgs pure, smør, salt og pepper indtil den har den ønskede konsistens (grov eller helt glat)

4 Kommentare
é versão, em que dedos https://playredstarpokerbrasilia.com/ costurados
por dentro. outro vantagem que eles fornecem é a depreciação
para evitar lesões {devido|devido à força de chutes.
Where can I inquire price of the bitcoin (btc) https://boba-oppa.io/?
with specified number of corporations and currencies that are
being implemented daily, happens problematic understand which
solution pick up and when to trust.
I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog
that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.
The issue is something not enough men and women are speaking
intelligently about. I am very happy that I came across this in my
hunt for something relating to this.
The strength of the signals is indicated by the number of arrows: one is the standard probability of execution when https://www.thepostcardemporium.com/2025/03/02/pocket-option-demo-mastering-trading-strategies/ two are increased.