Hjerter i flødesauce med tyttebær og ramsløg

marts 23, 2018
Hjerter i flødesauce

Svine hjerter i flødesauce?

Hjerter i flødesovs. Mange er vokset op med denne velkendte og meget danske ret. Det er en utrolig hjertelig (bogstaveligt talt) ret som er både billig og nem at lave, efter min mening. Svinehjerter er ikke nogen særlig dyr råvare og jeg møder den ofte på tilbud. Min udgave af svinehjerter i flødesovs, er en smule “sundere” end den man måske er vant til hjemmefra. Der er mindre fløde i og derudover har jeg valgt at bruge flere forskellige grøntsager for at opnå en tyk og velsmagende sovs.

Tyttebær

Herhjemme er vi rigtig glade for indslaget med friske tyttebær. De syrlige bær løfter retten og gør den til en mindre tung oplevelse. Dette medfører så også at man kan spise langt mere og om det er godt eller skidt, er op til den enkelte at bedømme. Hvis man ikke lige lægger inde med tyttebær kan man også bruge granat æble kerner. Istedet for at bruge tyttebær marmelade eller ribsgelle kan man lave sin egen frugtgelle af rønnebær, du kan se hvordan HER.

Ramsløg

Ligeså snart de første ramsløg dukker op af jorden, engang i januar/februar (hvis man er heldig) så er jeg klar! De grønne blade bidrager nemlig til noget helt særligt til tunge retter som hjerter i flødesauce. Danskerne har brugt ramsløg i deres mad siden stenalderen, og det var der en grund til. Ud over den helt fantastiske løgsmag og duft af forår, bidrager løgene nemlig også med en utrolig smuk farve. Derudover indeholder ramsløg rigtig mange A vitaminer, så det er bare med at plukke løs og bruge dem så længe de her til rådighed.

Hjerter i flødesauce med tyttebær og ramsløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Måltid: Hovedret
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 svinehjerter
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld friske ramsløg eller forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl vand
  • ¼ l piskefløde
  • Olie/smør til stegning
  • 1 tsk tørrede og knuste enebær
  • 2-3 tsk tyttebær marmelade/ribsgelle eller rønnebærgelle
  • 1 håndfuld friske tyttebær til pynt
Rodfrugtmos:
  • Blandede rodfrugter (Selleri, kartoffel og persillerod)
  • 1 bundt friske ramsløgs blade
  • 100 g smør
  • Lidt salt og pepper
  • Almindelig karse eller brøndkarse til pynt
Fremgangsmåde
  1. Start med vaske hjerterne fri for blodrester.
  2. Skær dem herefter i mindre tern og steg dem i en non-stick gryde eller pande i smør eller olie, til de får lidt stegeskorpe.
  3. Snit og hak nu alle grøntsagerne i mindre tern og svits dem sammen med kødet.
  4. Tilsæt knust enebær, rødvin og vand og lad hele herligheden simre i 1 time og 30 minutter (Eller til hjerterne er møre)
  5. Tilsæt herefter fløde og lad den simre i yderligere 15 minutter.
  6. Smag retten til med tyttebær marmelade, salt og pepper.
Rodfrugtmos:
  1. Blend ramsløg i en blender sammen en smule olivenolie eller vand til man står med en helt fint pure/mos.
  2. Imellemtiden klargøres rodfrugterne og koges indtil de er mørre.
  3. Knus rodfrugterne sammen med ramsløgs pure, smør, salt og pepper indtil den har den ønskede konsistens (grov eller helt glat)

Server retten med en grøn rodfrugtmos eller med kogt perlespelt.

Velbekomme!

 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Anonym januar 17, 2017 at 7:44 pm

    ?

  • Skriv et svar