Hjemmelavet tomatsauce på bagte tomater, balsamico og urter

maj 30, 2017
Hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

Jeg er vokset op med en italiensk familie og er derfor også kendt med en hjemmelavet tomatsauce. Så at lave en simpel tomatsauce var nærmest det første jeg lærte at lave selv som barn. Derfor kom det lidt som et chok for mig, da jeg fandt ud af,  at de fleste ofte vælger at købe de færdigelavede tomatsaucer. Jeg har ikke noget imod selve smagen på de fleste færdigelavede saucer, men kan man få et sundere alternativ til billigere penge, hvorfor så ikke bare lave den selv? Det behøver ikke engang at tage lang tid at fyrre et par dåser hakkede tomater ned i en gryde med olivenolie sammen og lade det simre i 20 minutter med lidt  løg, hvidløg og basilikum.

Umami

Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er lidt mere tidskrævende, men den passer stadig sig selv og man skal ikke røre rundt i en gryde eller bruge en blender. Det eneste man skal bruge er nogle gode tomater, en ovn og lidt ekstra tid. Nogle timer i ovnen er absolut ikke spildt når man sidder med det færdige resultat. Tomatens kerner indeholder en hel del umami (Betyder velsmag på japansk og er den femte smag som vores smagssans kan registrere) og under tørring eller bagning bliver denne smag forstærket. Derfor er det oplagt at bage tomaterne for at opnå mest mulig velsmag i sin tomatsauce. Den hjemmelavede tomatsauce kan bruges i pasta retter, på pizzaen eller som en del af lækre antipasti eller tapas.

Skær tomaterne i halve, drys med salt, olie, balsamico og urter og bag dem i ovnen i 2-4 timer ved svag varme.

Hjemmelavet tomatsauce på bagte tomater, balsamico og urter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 40-50 mellemstore solmodne tomater
  • Et skvæt balsamico
  • Oliven olie
  • Havsalt
  • 1 bundt tørrede urter som timian og oregano.
  • 1 helt hvidløg halveret.
  • Chili flager alt efter hvor stærk man ønsker saucen skal være.
Fremgangsmåde
  1. Start med at sætte ovnen på 150 grader.
  2. Skær tomaterne ud i halve og læg dem på en klargjort bradepande.
  3. Drys med salt, oliven olie, urter og balsamico. Læg det halverede hvidløg herved.
  4. Bag tomaterne og hvidløget i 2-4 timer alt efter hvor saftige man ønsker tomaterne (Jeg gav mine tomater 3 timer)
  5. Når tomaterne er færdige, vendes de ud i en skål sammen med de små bagte hvidløgsfed.
  6. Mos tomaterne og hvidløget let med en gaffel og smag saucen til med balsamico og salt.
  7. Tip: Man kan vælge at gemme de bagte tomater i et rengjort glas og fylde det op med oliven olie. Tomaterne kan holde sig på køl i et par uger, så længe der ingen luft eller snavs kommer ned i glasset)

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar