Hyben karrypasta
Vi har nu lige ramt august måned og hyben sæsonen er på sit højeste. Hyben rosen vokser talrigt ved de danske strande og er meget nem at finde. På denne tid af året er busken efterhånden afblomstret og efterlader disse små røde frugter. Disse små frugter er framragende i denne hjemmelavede røde karry pasta som kan bruges på rigtig mange måder. Thai karry pasta er en utrolig vigtig råvare i det thailandske køkken og bruges i rigtig mange taxi supper, karryretter og wokretter.
Denne opskrift på rød karry pasta er autentisk bortset fra at i stedtefor røde chilier, brugte jeg danske hyben frugter. Den færdige karrypasta kan gemmes på rengjorte glas i op til en uge. Man kan også vælge at lave en større portion og fryse den ned. Man kan sagtens vælge at købe sin karry pasta selv men når man opdager hvor nemt (og så meget sundere) det er at lave sin egen karrypasta, vil man aldrig købe den færdiglavet igen.
Danske vitamin bomber
Som barn flækkede vi altid de små frugter og dryssede “klø pulveret” ned i hinandens trøjer og bukser. Vi gik også og gnavede af de små frugter når vi var på ture ved stranden. Smagen minder en smule om tomater men mere frugtig, og kødet er også mere fast som en pepperfrugt eller chili men mindre sprød. Derfor er de rigtig gode der hvor der indgår tomater eller pepperfrugt f. eks i denne thailandske røde karry pasta.
Rød karry pasta bliver normalt lavet med røde chillier eller pepperfrugt (for dem med de sarte maver). Derfor kunne jeg ikk lade være med at bruge disse danske frugter til samme formål. Karrypastaen får en dyb og frugtigt smag samt en smuk rød farve. Udover det så indeholder hyben frugterne en hel del c-vitamin og andre vigtige vitaminer og mineraler der gavner vores kroppe.
Så nu hvor hyben busken efterhånden har bredt sig ud over hele landet og kan være svær at slippe af med igen, så pluk de små vitamin bomber, på denne måde undgår man at frøene spredes og man får en helt igennem fantastisk råvare med ind i hjemmet, helt gratis.
- 250 g modne hyben frugter befriet for top og frø
- 1 stk citrongræs skåret i mindre stykker
- 1 rød chili (Hvis man ønsker sin karrypasta lidt stærk)
- 1 spsk tomatpure
- 5 fed hvidløg
- 5 cm ingefær (skrællen må gerne blive på)
- 1 tsk hele spidskommen
- 1 tsk hele korianderfrø
- 1 tsk sukker
- 2 spsk soya eller fiske sovs
- 1 løg
- 0,5 tsk salt.
- Anbring alle indgredisenrne i en blender og blend indtil man har en blød og aromatisk karry pasta.
- Steg 1-2 spsk karrypasta i en smule olie på en brandvarm pande i 1 minut, så de aromatiske olier i krydderierne kan blive frigivet.
- Husk at smage din ret til, hvis den mangler smag så tilsæt fiskesovs eller soya.
- Er den for salt så tilsæt lidt limesaft.
- Hvis den er for sur tilsættes lidt sukker.
- Er den for stærk kan man tilsætte noget fedme i form af kokosmælk, fløde eller yoghurt.
Start med at rense og skylle hyben-frugterne grundigt og fjern de grønne toppe. Skær frugterne i halve og skrab frøene ud med en teske. Anbring alle indgredisenrne i en blender og blend indtil man har en blød og aromatisk karry pasta.
Ingen kommentare