Hjemmelavet chiliolie

oktober 16, 2017
chiliolie

Chiliolie

Hvis du har det ligesom mig, at alting bare bliver lidt bedre med en god omgang chiliolie, så er dette lige opskriften for dig. Chiliolie er noget der ofte er at finde i de asiatiske lande men det ses ofte rigtig mange steder. Det ses ofte på restauranter eller små streetfoood boder hvor man selv kan tilføje sin helt egen ønskede mængde af chili olie til sin mad. Jeg laver ofte gerne et kæmpe stort glas med chiliolie. Den kan holde sig i evigheder og så er den overraskende nem at lave.

Hemmeligheden bag en rigtig god chiliolie er at tilføje olien mest muligt smag. En rigtig god chiliolie har masser af smag og en dyb rød farve. Farven afhægnger af hvilken type chili pulver man bruger. Jg bruger helst koranske chili flager som jeg køber i astiasitkse foretninger. De har en hel fantasisk farve og aroma der ikke er til at slå af andre typer chili pulver. Andre smage man kan vælge at tiløre sin olie er hvidløg og soya.

Chiliolie kan bruges til rigtig mange ting men den bliver hovedsaglig brugt i nudelretter eller som dyppelse til Hjemmelavede kinesiske dumlings. Den er også rigtig god som topping i eftersårs retter med græskar.

Hjemmelavet chiliolie
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Kina
Antal personer: 2 dl
Ingredienser
  • 3 dl oile (peanutolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie)
  • 5 stjernneanis
  • 2 laurbærblade
  • 3 spsk Sichuan peppercorn
  • 1 dl asiatiske knuste chili flager (Kan købes i asiatiske butikker)
  • 1 spsk lyse sesamfrø
  • 2 spsk chinkiang eddike (Sort kinesisk eddike)
  • 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
  1. Opvarm olien sammen med stjerneanis, laurbærblade, knuste peppekorn indtil det olien begynder at boble.
  2. Lad olien boble ved svag varme i 10 minutter, krydderierne må ikke brænde på!
  3. Kassér nu de hele krydderier og hæld den varme olie over chiliflager blandet med sesamfrø og rør godt rundt.
  4. Tilsæt nu chinkiang eddike og rør rundt.
  5. Mens olien stadig er varm, hældes den på et rengjort glas og opbevares enten på køl eller i skabet. Den kan holdes sig i op til 7 måneder på denne måde, nogle gange meget længere.

 

De ting der skal bruges i denne opskrift er, knuste røde chiliflager, stjerneanis, laurbærblade, sichuan pepperkorn og lyse sesamfrø.

Når olien med kryderierne er varmes godt op hældes den langsom over chili flagerne blandes med sesamfrø. Rød godt rundt så farven og smagen fra flagerne kan trække ud i olien.

Tilsæt nu den sorte chinkiang eddike og rør rundt. Væsken fra eddiken vil fordampe og efterlade smag til olien.

Bum! Færdig hjemmelavet chiliolie! Denne chiliolie er meget alsidig og kan bruges på rigtig mange forskellige måder.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar