Hjemmelavede ramsløgs gnocchi

marts 22, 2017
Gnocchi

Gnocchi!

Gnocchi er små “klumper” af en dej bestående af kartofler og mel. De er ofte spist som en velkendt del af det italienske aftenmåltidet. Gnocchi er ikke noget vi støder på særlig ofte herhjemme, men de er virkelig hver at forsøge sig med. De er nemmere at lave end den normale pasta og man kan bruge rigtig mange forskellige grøntsager til jobbet. Vi elsker de små kartoffel klumper herhjemme og jeg laver dem stort set hver gang der er nogle kartofler til overs, fra dagens før.

Kartofler er ofte basen ide italienske gnocchi men man kan også gøre brug af andre meget stivelsesholdige grøntsager som, selleri, gulerod, græskar eller som jeg har gjort her, ramsløg. Du kan bruge grøntsager for at give dine gnocchi en rigtig flot farve. For at lave grønne gnocchi behøver man dog stadig en stor mængde kartoffel da dejen ellers ville blive meget “slatten”. Du kan finde opskriften på hjemmelavede ramsløgs gnocchi nedenunder.

 

Ramsløgs gnocchi
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 7 store bagte kartofler fra i går
  • 2 spsk ramsløg pure
  • 150 g tipo 00 mel
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Start med at mose de bagte kartofler sammen med rasmløgspure og salt
  2. Tilsæt æg og rør rundt
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen samler sig
  4. Ældt dejen godt igennem. Den kan være meget klistret så brug eventuelt lidt mel undervejs.
  5. Lad dejen stå på køl i 15 minutter.
  6. Skær nu dejen ud i 8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en pølse
  7. Skær mindre stykker på omkring 3 cm, ud af pølsen
  8. Vend alle de små stykker i mel og tryk dem flade med en gaffel.
  9. Kog gnocchierne i saltet vand. De er færdige når de flyder op til toppen.

Gnocchi

Bland alle ingredienserne sammen og rør rundt indtil dejen samler sig. Form dejen til en kugle og lad den stå på køl i 15 minutter.

Gnocchi

Rul dejen ud til en pølse og skær stykker af 3 cm ud. Tryk de små stykker flade med en gaffel. Kog dine gnocchi i saltet vand i 2-3 minutter, eller til de flyder til tops.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar