Gulerodssuppe med sauteret mælkebøtte og chiliolie

november 25, 2019
Gulerodssuppe

Gulerodssuppe med mælkebøtte

Gulerodssuppe med sauteret eller sprødstegt mælkebøtte og chiliolie. En både fyldig og varmende suppe der passer perfekt til gråt og trist vintervejr!

Hvis du ligesom jeg, har tendens til snue i vinterhalvåret, så er hjælpen på vej! Denne varmende gulerodssuppe indeholder et hav af c-vitaminer fra både gulerod og mælkebøtten. Samtidig kan den krydrede chiliolie sætte gang i forbrændingen og helingsprocessen. Suppen er ikke kun super sund, den smager også helt fantastisk! Her er det virkelig mælkebøtten der gør hele forskellen. Den bitre plante komplementere nemlig den fyldige suppe helt perfekt og gør oplevelsen både interessant og anderledes.

Gulerodssuppe med sauteret mælkebøtte og chiliolie
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg. store økologiske gulerødder skrællede og skåret i tern
  • 1 stort bundt friske mælkebøtteblade
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 7 dl grøntsagsbouillon eller vand.
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • ½ l piskefløde eller kokosmælk
  • 2 spsk chiliflager
  • 1 dl vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
Chiliolie:
  1. Opvarm oliven i en gryde og tilsæt chiliflager. Lad olien med chiliflager i, køle af og kom den færdigechiliolie i en beholder til senere brug.
Gulerodssuppe:
  1. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg. Sauter ved middelvarme til løgene bliver gennemsigtige.
  2. Tilsæt hvidløg og gulerødder.
  3. Steg det hele sammen i et minuts tid og tilsæt så fond.
  4. Når gulerødderne næsten er møre tilsættes piskefløden
  5. Lad det hele simre til gulerødderne er helt møre og blend det så til en lind og cremet suppe (Hvis suppen er for tynd kan man tilføre mere piskefløde eller en smule vand.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Skyld mælkebøttebladene, skær dem i mindre stykker og steg i olie til de er sprøde. Smag til med salt og peber.
  8. Server den varme suppe med sauteret mælkebøtte og chiliolie.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået