Grønne dumplings med ramsløg og skvalderkål

marts 15, 2019

Grønne dumplings

Opskriften på jiaozi, eller dumplings er nok mit mest læste indlæg overhovedet. Så derfor mente jeg at det var på tide med en ny opskrift på de skønne små kinesiske hapsere, i form af disse helt grønne dumplings med vilde urter! Opskriften er meget lig den originale, men med et lille (men passende) tvist af ramsløg og skvalderkål. Så har man styr på grundopskriften kan man sagtens kaste sig ud i denne her!

Vegetarisk udgave

Er du ikke så meget til store mængder kød i dine dumplings så kan du sagtens lave en helt igennem fantastisk vegetarisk udgave med svampe. Du skal såmænd bare udskifte kødet med en masse blandede friske og tørrede svampe (Eksempelvis Karl Johan, tragtkantarel, almindelig kantarel, portobello, østershat, trompetsvamp, blomkålsvamp, indigo rørhat eller brunstokket rørhat), hakke dem felt fint og blande dem sammen med resten af ingredienser. De vegetariske dumplings med svampe er mindst ligeså som dem med kød og bør prøves!

Grønne dumplings med ramsløg og skvalderkål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Dej:
  • 2 dl kogende vand
  • 4 dl fintmalet mel (Tipo 00 Hvedemel)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk ramsløgs leaf curd (Se link øverst på siden)
Fyld:
  • 250 g svinekød eller blandede tørrede og friske svampe
  • 1 spsk østersovs
  • 2 spsk soya
  • 1-spsk sukker
  • 1-2 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk fiskesovs
  • 1 dl hakkede ramsløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 dl finthakket skvalderkål eller spidskål
Dipping sauce:
  • 4 spsk chinkiang eddike (kan købes i asiatiske butikker)
  • 1 spsk sukker
  • 4 tsk soya
  • 1spsk finhakket ramsløg
Fremgangsmåde
Dej:
  1. Bland det kogende vand med salt og ramsløgs curden så farven og smagen kan trække ud i vandet.
  2. Kom melet op i en anden skål og tilsæt det kogende vand i lidt af gangen.
  3. Rør godt rundt til dejen er fast (evt. tilsæt mel og/eller vand efter behov) Dejen skal være fast og ikke klistret.
  4. Form dejen til en kugle og pak den ind i film. Lad den hvile i 30 minutter.
  5. Rul nu dejen ud til en lang pølse og skær den i stykker af 3×3 cm.
  6. Vend stykkerne i mel og rul dem nu ud til flade pandekager. De skal være så tynde som muligt men uden at gå i stykker.
  7. Tip: Hvis du har nogle dumpling wraps til overs kan de fryses ned og gemmes. Hvis du en dag får lyst til dumplings men ik lige orker at lave dejen. Husk at drysse dem med mel inden du stabler dem sammen!
Fyld:
  1. Drys det hakkede kål med lidt salt og gnid det godt ind med hænderne. Pres nu væsken ud af kålen med fingrene og kassér væsken.
  2. Tilsæt finthakket ingefær, hvidløg, ramsløg og skvalderkål til det hakkede svinekød.
  3. Tilsæt soya, østersovs, fiskesovs og sesamolie.
  4. Bland kålen i med hænderne og lad farsen stå i 20 minutter eller til dagen efter, så smagene kan samle sig (Hvis farsen er lidt for våd kan du tilsætte lidt majsstivelse eller kartoffelmel).
  5. Tag et stykke dumpling dej og læg lidt fars ind på midten med en teske.
  6. Fold din dumpling i den ønskede form.
  7. Damp dumplingerne i 10 minutter i en dampkoger. Eller kog dem i letsaltet vand indtil de flyder op til overfladen.
  8. Tip: Har du noget fyld til overs kan det fryses ned i mindre portioner. Eller du kan lave små kinesiske frikadeller til næste dag.
Dipping sauce:
  1. Bland alle ingredienserne sammen og rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.

Nyttige links:

Sådan bruger du en dampkoger.

4 måder at folder dine dumplings. 

Kinesiske dumplings jiaozi

Ramsløgs “Leaf curd”

Man kan enten servere sine dumplings med en lille skål dippingsauce ved siden af til hver person, eller som jeg har gjort her,  hælde en smule sauce over dumplingerne og drysse med finthakket ramsløg og sesamfrø.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar