Granskuds pesto

juni 6, 2018
Granskuds pesto

Granskuds pesto

I maj måned får grantræerne sine nye små skud, de er bløde og møre, med en let syrlig smag.  De friske små skud er faktisk meget alsidige i køkkenet når man først har stiftet bekendskab med denne ofte, undervurderede vilde råvare. I foråret bruger jeg gerne de små syrlige nåle som topping til fede fisk, grøntsager, kødretter eller i en lækker frisk og cremet pesto. Nålenes syrlighed passer ekstremt godt i pesto da der ofte kan være rigtig meget fedme tilstede og derfor har brug for syre i form af lidt citron, eddike eller granskud.

Granskuds pesto
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 dl nye små granskud
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl revet parmesanost
  • 2 spsk sesamfrø, pinjekerner eller valnødder
  • En smule salt
Fremgangsmåde
  1. Rist sesamfrøene/pinjekerner på en tør pande, til de bliver gyldne men ikke brændte.
  2. Blend nu alle ingredienserne sammen til en blød homogen masse.
  3. Smag til med salt. Tilføj eventuelt mere olivenolie hvis konsistensen er for tyk.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar