Græskarsalat
Oktober betyder græskar og græskarsalat er et godt sted at starte. Græskar er i familie med en anden kendt grøntsag, nemlig squash og zucchini og ligesom dem er den super lækker når den bliver stegt. Græskar smager ikke altid af så meget i rå tilstand men når det bliver tilberedt intensiveres smagen og især ved stegning. Her finder du opskriften på en lækker og nem græskarsalat med eftersårgrønt, forstået på den måde, at det er grønne planter som stadig er til at finde vildt i naturen her sidst i oktober. Disse er døvnælde, røllike, almindelig syre og katost. Udover de grønne vilde urter, indgår der feta og granatæble som begge er perfekte sammen i salater.
Græskarsalat med efterårs grønt og granatæble.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 4
Ingredienser
- 1 hokaido græskar
- 1 bundt af døvnælde, katost, almindelig syre og røllike, eller andet grønt.
- 1 håndfuld granatæble kerner
- 150 g feta
Dressing:
- Saften fra 1 granatæble
- 0,5 tsk sennep
- 1 tsk honning
- 3 spsk oliven olie
- Lidt salt og pepper
Dukkah:
- 2 spsk sesamfrø
- 1 spsk mandler eller andre nødder
- 0.5 korianderfrø
- 0,5 spidskommen frø
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
Dressing:
- Pres det halverede granatæble ud med fingerne (ligesom med en appelsin) og gem saften.
- Bland nu saften med sennep, olie, honning, en smule salt og pepper.
Dukkah:
- Kom alle ingredienserne i en morter og kværn dem til et knasende og velduftende krymmel.
Salat:
- Skær græskaret ud i passende stykker og steg dem gyldne på panden i en smule olie eller smør.
- Anret stykkerne på et fad og lad dem køle en smule af.
- Fordel nu de vaskede vilde urter ud rundt omkring græskarstykkerne.
- Smulder fetaen med fingrene ud over salaten og pynt med græskarkerner.
- Hæld nu en smule dressing henover salaten og top det hele af med den sprøde dukkah.
Velbekomme!