Græskarry med kokosmælk og granatæble

oktober 25, 2017
Græskarry

Græskarry

Græskarry, som jeg har valgt at kalde denne ret, er som det lyder, en karryret med græskar. Karry retter er asiens svar på vores gryderetter og findes i mange forskellige afskygninger. Denne karryret er inspireret af den velkendte chicken tikka marsala men i stedet for kylling bruger man græskar, den er derfor også fuldstændig vegansk. Græskarry er en super lækker og nem ret hvor de fleste kan være med, børn såvel som voksne.

Græskar Karry me
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Indien
Antal personer: 4
Ingredienser
Karryret:
  • 1 hokaido græskar
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk garam marsala
  • 3 store tomater eller 1 dåse tomater
  • 2 dåser kokosmælk (Gem kokosvandet der ligger i bunden til at koge risene i)
  • 1 dl grøntsags eller kyllingfond
  • 1 tsk salt
Ris:
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vand
  • 1 granatæble
  • 1 bundt mynte
  • 1 tsk salt
  • 1 økologisk citron
  • 1 håndfuld mandler
Fremgangsmåde
Karryret:
  1. Græskarret skæres i mindre stykker og brunes på panden i en smule smør eller olie.
  2. Hak løg og hvidløg helt fint, og steg dem herefter på panden sammen med græskar indtil de er gennemsigtige med uden at tage farve.
  3. Tilsæt garam marsala og steg det hele i 1-2 minutter.
  4. Kom nu hakkede friske eller dåse tomater op i gryden. Herefter hældes kokosmælk og fond på.
  5. Lad nu karryen simre i 45 minutter.
Ris:
  1. Opvarm en gryde letsaltet vand og hæld risene i når det koger. (Brug eventuelt også noget af det resterende kokosvand)
  2. Kog risene i 20-30 minutter ved laveste varme med låg på.
  3. Når risene er dampet en smule af, blandes de med hakket mynte, citronskal samt saft og granat æble kerner.
  4. Top karry retten af med hakkede mandler og mynte.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar