Græskarpure med svampe og vilde kapers

oktober 29, 2018
Græskarpure

Græskarpure med svampe og vilde kapers

Halloween nærmer sig med hastige skridt, men denne opskrift er ikke en skræmmende en af slagsen hvis man ser bort fra smagen (Skræmmende god). Denne opskrift må være et af de bedste eksempler på, at god mad ikke altid behøver at være hverken kompliceret eller dyrt. Med de rigtige råvare kan man lave et sundt, lækkert og ovenikøbet vegetarisk måltid. Server den enten som en fyldig og lækker forret, eller som et let frokostmåltid med ristet brød til.  Jeg er særligt glad for denne lille ret grundet det simple udtryk og de rene smage. Man kan kalde den, Efterår på en tallerken!

Nyttige links: Ramsløgs kapers

Græskarpure med svampe og vilde kapers
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 hokaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 1 dl piskefløde
  • Vilde svampe som Karl johan, pigsvamp, brunstokket rørhat eller kantarel.
  • Hjemmelavede ramsløgskapers eller hyldebærkapers.
  • Salt
  • Fuglegræs
Fremgangsmåde
  1. Skær græskarret i mindre stykker, vend det med en smule olivenolie og salt. Bag det nu i ovnen ved 200 grader indtil det er helt mørt (Omkring 30-45 minutter).
  2. Kom de to hvidløgsfed i mikroovnen med skral på i ca. 20-30 sekunder (Dette gør at hvidløget bliver semi tilberedt og nemmere at pille)
  3. Blend nu de bagte græskartern med hvidløg, piskefløde og smør indtil pureen er helt lind og glat. (Ønsker man den helt glat kan man køre den igennem en sigte).
  4. Imellemtiden renses svampene, skæres i mindre stykker og steges på panden i en smule smør.
  5. Anret med den varme græskarpure først, stegte svampe ovenpå, lidt hjemmelavede kapers og fuglegræs.

Velbekomme!

 

Forslået