Græsk yoghurt dip med saltede slåen

marts 5, 2018
slåen

Saltede slåen

Nordiske oliven er det nye sort og de kan laves derhjemme af umodne mirabeller eller slåen. Måden det går til, er at man plukker de umodne blommer engang i juni/juli, putter dem i en plastik beholder med låg og overdynger dem med salt. Lad dem stå ved stuetemperatur i 1-2 måneder, hvorefter saltet kasseres og de saltede blommer kommes i din yndlings syltelage eller krydderolie.

Hvordan bruger man de saltede blommer?

Når det er sagt, kan man faktisk bruge de saltede blommer, meget ligesom man ville bruge rigtigte oliven. Selvom blommer ikke er i samme familie som oliven, så smager de saltede blommer meget hen af de rigtigt oliven. Jeg bruger dem derfor i alle mulige retter med kød, i stuvninger, til saucer, eller til fisk. mange vil måske synes det virker underligt at bruge blommer i en pastaret, men det fungere faktisk rigtigt fint. Du kan også bruge de saltede slåen eller mirabeller i en græsk yoghurt dip. Spis dippen med et stykke lækkert nybagt brød eller grøntsagstænger.


Græsk yoghurt dip med saltede slåen
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Østen
Ingredienser
  • 1 spsk saltede slåen, befriede for sten.
  • 1 fed hvidløg.
  • 3-4 spsk. græsk yoghurt.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1 spsk tahin (sesampasta)
  • Salt og pepper.
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienserne op i en blender og blend til du står med en blød cremet masse.
  2. Smag dippen til med salt og pepper, måske lidt citronsaft.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar