Gin rimmet laks, rygeostcreme og havtorn

december 28, 2017
rimmet laks

Rimmet laks

At rimme vil sige at sukkersalte kød eller fisk. Dette gør man dels for at konservere men også for at give kødet en mere fast struktur da væske bliver trukket ud af kødet. Rimmet laks også bedre kendt som gravad laks, er en lækker lille ret der egner sig godt som en mindre forret eller til frokost bordet. Til min sukkersaltede laks, har jeg valgt at tilføre en smule gin. Med sine noter af enebær og agurk passer gin perfekt til laks. Denne lidt anderledes måde at rimme på, giver en ny dimension af smag som er sjov og spændende ved særlige lejligheder.

Hjemmelavet gin

Den gin der er brugt til denne opskrift, er en hjemmelavet sammensætning af enebær grene, tørrede enebær og agurk. At lave sin egen gin eller snaps er super nemt med en såkaldt basis snap fra Aalborg.  Den hjemmelavede Gin skal gerne stå i mindst 2 uger (gerne længere) inden den skal bruges.

Rimmet laks og gin, rygeostcreme og havtorn
 
Skribent:
Antal personer: 7 personer
Ingredienser
Rimmet Laks:
  • 3 spsk hjemmelavet gin
  • 450 g lakseside
  • 1 tsk salt
  • 0,5 spsk sukker
  • 1 teskefuld tørrede knuste enebær
Rygeostcreme:
  • 100g rygeost.
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 spsk fløde eller creme fraiche
Havtorns dressing:
  • 1 dl havtorn eller havtorns saft
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk brun farin
Topping:
  • 1 agurk
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 pk. karse
Fremgangsmåde
Rimmet Laks:
  1. Dagen før. Bland salt, sukker og knuste enebær. Laksen duppes tør og gnuppes med sukkersalt blandingen.
  2. Læg laksesiden i et dybt fad og kom et stykke husholdningsfilm over.
  3. Læg nu et skærebræt ovenpå laksen og tyng den ned med en form for vægt.
  4. Lad den ligge i pres mellem 24 og 48 timer.
Rygeostcreme:
  1. Rør rygeost og fløde sammen og smag til med æblecidereddike. Smag til med salt.
  2. Kom cremen i en sprøjtepose, dette gør anretningen lidt nemmere.
Havtorns dressing:
  1. Kom ingredienserne i en gryde og lad dem koge under omrøring. Lad dressingen koge ind til det halve. Lad den køle helt af inden den skal bruges.
Topping
  1. Skær rugbrødet ud i mindre stykker og hak der så til en fint krymmel.
  2. Steg det på panden i en smule smør sammen med sennepskorn.
  3. Når rugbrød smulderet er kølet helt af vendes det sammen med karse.
  4. Skræl agurken og skær helt tynde skiver på et mandolinjern.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar