Frugtsauce med citrus og havtorn

januar 8, 2020

Frugtsauce

Frugtsauce er typisk en betegnelse for den klassiske kirsebærsauce serveret til risalamanden hvert år ved juletid. Men nu er jeg jo ikke den største fan af risalamande og jeg glæder mig sjældent til desserten juleaften. Men i år var anderledes da jeg prøvede med et alternativ til kirsebærsaucen. Frugtsauce med citrus og havtorn, smagt til med kanel og en smule aperol. Så julen 2019 blev året hvor selv jeg kunne spise op!

Tips til saucen

Denne frugtsauce med appelsin er simpelthen så fantastisk (især hvis du er kirsebærforskrækket som jeg er). Den må endelige ikke koge for længe, men den skal også koge længe nok til at få den rette konsistens.

Husk at så længe saucen er varm, virker den tykkere end hvis den er kold. Er din sirup sauce blevet for tyk efter den er afkølet, så tilsæt blot en smule vand indtil den har den ønskede konsistens.Er din sirup sauce ikke tyk nok, så kog den blot mere ind.

Frugtsauce med citrus og havtorn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • 15 økologiske appelsiner
 • 5 mandariner
 • 4-6 spsk. sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1 dl friske eller frosne havtornbær
 • 0,5 dl aperol sprits eller anden citrus likør
 • 1 kanelstang
Fremgangsmåde
 1. Læg 5 appelsiner til side og pres de resterende 10, inklusiv de 5 mandariner.
 2. Kom saften samt skallen fra 5 appelsiner i en gryde og kog det op sammen med sukker, vaniljekorn og kanel (samt den tomme stang).
 3. Kog saucen ind til den er tyktflydende. Husk at saucen bliver tykkere, når den bliver kold (For at teste om saucen er færdig kan man tage en kold ske og komme en dråbe sauce på den. Hvis den tykner er den færdig).
 4. Tilsæt havtorn, samt aperol og giv saucen et sidste opkog.
 5. Server den enten lun eller kold til risalamanden, is kage eller andre desserter.
 6. Brug citrus saucen med det samme eller kom den på et patentglas og stil i køleskabet. Den kan holde sig i 2-3 uger på denne måde.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået