Frittata med kartoffel, feta og vilde grøntsager

maj 24, 2019
frittata

Den vildeste frittata

Denne frittata er nok den vildeste som du nogensinde har fået, den består nemlig næsten udelukkende at vilde grøntsager, altså grøntsager der er plukket i naturen. Opskriften kan tilpasses alt efter hvilke grøntsager man lige står med. Til min frittata har jeg brugt skovløg, gederams, manna,  humle, ramsløg og skvalderkål.

Vilde grøntsager

Du tænker måske, grøntsager plukket i naturen, hvordan er det muligt? Men hvad hvis jeg fortalte dig at du kan finde naturens svar på løg, kål, salat, broccoli og asparges. Alle grøntsager (fra supermarkedet)har nemlig en forfader som stammer direkte fra naturen og derfra forædlet til næsten uigenkendelighed. Dette betyder derfor at de vilde grøntsager både bidrager med mere smag og sundhed.

Frittata med gederams, humle og ager tidsel
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 6-7 forkogte kartofler
  • 1 bundt gederams befrivet for blade
  • 1 bundt tidselstængler befriget for blade
  • 1 bundt humleskud
  • Finthakket ramsløg eller skvalderkål
  • 125 g feta
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 200° C.
  2. Skyld de vilde grøntsager og skær dem samt kartoflerne i mindre stykker.
  3. Bryd fetaen op i mindre stykker.
  4. Pisk æggene og mælk godt sammen.
  5. Tilsæt finthakket ramsløg eller skvalderkål, feta og krydr med salt og peber.
  6. Varm olien i en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og steg grøntsagerne sammen med kartofler indtil de falder sammen og har fået en smule farve (gem eventuelt nogle til at pynte med ovenpå til sidst)
  7. Hæld nu æggemassen på.
  8. Lad det hele stege uden at røre i det stege i et par minutter, til æggene er fast i bunden.
  9. Sæt herefter panden i ovnen og lad den bage i 10-12 minutter, til den er gylden og tilberedt.
  10. Pynt med urter, manna, sandløg, spiselige blomster og feta.

Velbekomme!

Forslået