Frittata med brændenælde og skvalderkål

september 7, 2017
frittata

Frittata

Frittata er noget man kender, men her ses den i en vild udgave med brændenælder og skvalderkål. Begge disse planter har en længere historien indenfor urte medicin og er iøvrigt kendt for deres utrolige mængder af vitaminer og mineraler. Den vilde frittata bliver serveret med en lækker aioli til og er super nem at klargøre når der kommer gæster.

Fritatta med brændenælde og skavlderkål
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 6 æg
  • 1 stort bundt brændenælder
  • 1-2 spsk parmesan eller anden revet ost
  • 1 stort bundt skvalderkål
  • En klat hjemmelavet eller købt aioli (Jeg lavede den nemme udgave ved at blande hellmans mayonnaise med hvidløg og lidt sennep)
Fremgangsmåde
  1. Kom de vilde planter i en skål og hæld kogende vand over dem. (Dette er især for at undgå at blive brændt af nælderne)
  2. Skyld dem herefter i holdt vand.
  3. Hak de skyldede urter helt fint.
  4. Pisk æggene og vendt dem sammen med ost, de fint hakkede urter og salt.
  5. Hæld æggemassen ud i en mellemvarm pande og kom et låg på. Frittataen skal ikke vendes men tilberedes på én side indtil den er tilberedt helt igennem.
  6. Når frittataen er færdig vendes den ud af panden og skæres i mindre stykker.
  7. Pynt med aioli og skvalderkåls blade.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar