Oliven mezze (Sponsoreret af Urtekram)
Forleden dag gik turen til Mariager hvor jeg skulle spendere en dag sammen med fire andre af mine Masterchef bekendskaber. Her blev der stillet en masse lækre urtekram produkter frem og herfra fik vi lavet hele 17 forskellige retter! Jeg havde som altid taget nogle af mine egne vilde indsamlede råvare med og selfølgelig skulle de med i mine retter. En af disse var denne mindre ret, også kaldet mezze eller meze, med friterede oliven, græsk yoghurt og skvalderkål. Mezze stammer fra østen og minder lidt om spansk tapas eller italiensk antipasti, en række mindre retter der spises inden hovedretten. Jeg servere gerne altid mezze med hjemmelavet knækbrød, find opskriften HER.
Nedenunder finder du både opskrift og fremgangsmåde. Velbekomme!
Billeder af: @Fotoholic
- 1 glas sorte eller grønne oliven uden sten
- 1 l smagsneutral olie
- 1 æg
- 1 dl mel
- 1 dl rasp
- 6 spsk græsk yoghurt
- 1 bundt skvalderkål eller persille
- 1 fed hvidløg
- 1 grøn chili
- 1 håndfuld valnødder
- 1 spsk æble eddike
- 1 dl oliven olie
- Lidt salt
- Hak skvalderkål, grøn chili og valnødder helt fint og bland det sammen i en skål.
- Tilsæt knust hvidløg, oliven olie, æble eddike og salt.
- Start med at opvarme oliven i en gryde og gøre tre skåle klar, en med æg, en med rasp og en med mel.
- Dræn de sorte oliven for vand og vend dem i mel, dernæst i æg og til sidst til rasp.
- Tilbered de panerede oliven i olien indtil de er gyldne og sprøde.
- Smør nogle skefulde græsk yoghurt ud på en tallerken og drys med den grønne sauce.
- Læg nu de friterede oliven ovenpå og pynt med blade af skvalderkål og oliven olie.