Fladbrød med judasøre og sandløg

marts 11, 2020
Fladbrød med judasøre

Fladbrød med judasøre

Fladbrød med judasøre og sandløg er et lækkert lille snackbrød der er perfekt til madpakken eller som tilbehør til supper, salater og gryderetter. Det er enormt ligetil og udbyttet er virkelig godt. En velsmagende og anderledes mådes at bruge sine judasøre!

Høst af judasøre og sandløg

Både judasøre og sandløg kan sankes vildt i naturen og er ikke spor svære at finde når man først begynder at lægge mærke til naturen omkring sig! Judasøre gror særligt på gamle eller døende hyldebærtræer hvor de ses som små sorte gevækster der ændre form alt efter vejret. I tørvejr er de små og tørre hvor de i regnvejr svulmer op og kommer til at ligne øre, heraf navnet. Judasøre smager ikke af meget men er værdsat for sin konsistens der er rigtig god i supper.

Sandløg er straks mere besværlig da den kan være svær at spotte. De lange grønne blade ligner nemlig græs til forveksling og man skal derfor være sikker på at der er tale om sandløg og ikke mange af de lignende græsarter. Lad en tester ved at knuse et blad. Lugter de af løg er der ingen tvivl. Sandløg kan bruges som purløg eller forårsløg og smager også af en blanding af disse to.

Fladbrød med judasøre og sandløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 god portion udblødte judasøre
  • 1 bundt Sandløg, ramsløg eller forårsløg
  • Salt og peber
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Solsikke olie eller anden smagsneutral olie
Fremgangsmåde
  1. Kom mel og salt i en skål og tilsæt vand indtil man har en dej (Tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret eller mere vand hvis den er for tør).
  2. Æld dejen indtil den er glat og ensartet (Lad den stå og hvile i mindst 20 minutter):
  3. Hak svampe og løg helt fint og bland med en smule salt og peber.
  4. Nu skal fladbrødene formes. Jeg plejer at smører mine hænder godt med olie hvorefter jeg kan flade dejen helt tyndt ud med hjælp fra olien. Når dejen er så tynd som muligt smøres fyldet på. Fold siderne ind mod midten så de danner en firkant.
  5. Steg fladbrødene på en pande i en smule olie indtil de er gyldne.

Tak fordi du gad læse med!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået