Fjerde dag i Masterchef Jul 2019! Italiensk julemad?

november 16, 2019

Italiensk julemad?

I gårsdagens afsnit handlede det om såkaldt “italiensk julemad”, i form af pasta med skaldyr. Men pasta er faktisk ikke en del af det traditionelle italienske julebord. Derfor tænkte jeg at det var på sin plads, at slå fast hvad ægte italiensk julemad er og ikke er.

For det første, så er det ikke tradition for at spise pasta juleaften. Skaldyr måske men ikke pasta. I syditalien (hvor min far er fra) er det ofte fisk og skaldyr der er på julemenuen. For danskerne ville et klassisk italiensk julebord, måske minde mere om det vi får nytårsaften eller til julefrokost. Meget friskt og ikke nødvendigvis altid den samme menu hvert år som her i norden.

Du kan læse mere om mine tidligere oplevelser i MasterChef HER!

Min yndlings pastaret

Nu hvor jeg har snakket så meget om italien og pasta generelt, så kan jeg jo lige fortælle om MIN yndlings pastaret. Hvilket faktisk ikke er nogen helt nem opgave, da pasta er min absolutte yndlings spise i hele verden og det kan laves på et hav af lækre måder! For at gøre det nemmere for mig selv, vil jeg dele retterne op efter sæson.

Så vi starter med efterår og pasta polpette, som betyder noget helt, helt særligt for mig. Pasta polpette, eller pasta med italienske kødboller er nemlig en meget traditionel spise om søndagen i min italienske familie. Denne pastaret er derfor forbundet med rigtig mange gode minder fra sensommer og efterår. Efterår og vinter er sæson for rape som er en grøntsag der smagsmæssigt minder om en blanding af grønkål og broccoli. Pasta rape er speciel fordi det ikke er en ret som særlig mange kender, men den er stadig traditionel og egnskendt. Desværre kan man ikke finde rape nede i det lokale supermarked så jeg plejer at lave det på broccoli eller raps. Sommer er tiden for overflod så der må det blive pasta pescatore eller pasta med alt godt fra havet. Til forårssæsonen falder mit valg på pasta vongole eller pasta med muslinger fordi den er let, frisk og helt fantastisk. Dette er en ret som jeg bare må og skal have hvis jeg er på ferie i italien!

Mere inspiration med pasta, kan findes HER. 

Dagens udfordring: pasta med skaldyr

Ovenpå gårsdagens strabadser med service var mit humør ikke på sit højeste. Det skiftede dog meget hurtigt da Thomas Castberg løftede sløret for dagens udfordring. Vi skal til italien og vi skal lave en ret med pasta og skaldyr! Sikke en JULEGAVE!

Pasta og skaldyr er faktisk to af min absolutte yndlings råvare, så denne opgave lå jo faktisk lige til højrebenet, næsten for godt til at være sandt! Jeg vidste meget tidligt hvad jeg ville lave. Jeg kunne derfor næsten ikke vente til at kommer i gang! Det var dog underligt at stå i Masterchef køkkenet med noget der er så velkendt og trygt. For første gang oplevede jeg nærmest at have for meget tid.

Min pastaret sendte mig videre til næste uge i programmet så jeg var meget tilfreds med min egen indsats. Men det ville da også være pinligt at fejle i noget som jeg laver med jævne mellemrum. Jeg kunne derfor nyde endnu en dag på balkonen imens de andre skal lave tiramisu, min yndlings dessert! Man skulle næsten tro at denne dag var skræddersyet til mig?

Tak fordi du gad læse med!

Følg også med på instagram og facebook!

// Stephanie

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar