Vilde falafler
Falafler er små kugler af kikærter, urter og krydderier der oprindeligt stammer fra mellemøsten. De små proteinbomber er blevet enormt populære her hjemme, så hvorfor ikke prøve en vild udgave?. Med vild mener jeg selfølgelig en udgave hvor vi tilføre så mange vilde råvare som muligt, her i blandt, hyben frugter fra hybenrosen, samt en masse vilde urter fra naturen! Det er selvfølgelig op til en selv hvilke urter man har mest lyst til at bruge. Personlig er jeg mest til en blanding af løgkarse, røllike og skvalderkål.
Udover proteiner så indeholder de vilde falafler en god portion C og A vitamin samt en masse andre vigtige vitaminer og mineraler fra de vilde råvare. Derfor er de super sunde og lækre, både til aftensmaden eller som del af en let frokost.
- 250 g kikærter, udblødt i vand I mindst 12 timer.
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld let hakkede faste hyben frugter.
- 1 spsk tahin
- revet citronskal, fra 2 citroner
- 1 dl hakkede blandede urter som ramsløg, skvalderkål, persille, koriander, røllike, gråbynke eller løgkarse.
- 2 tsk salt
- Friskkværnet sort pepper
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk hvedemel
- 1 l vegetabilsk olie til fritering
- Kom kikærterne i en skål med vand og lad dem stå i blød natten over. Næste dag drænes kikærterne for vand og kommes i en blender sammen med resten af ingredienserne undtagen olie.
- Form massen til små kugler med håndfladerne eller en ske. Fritér dem i den varme olie indtil de er gyldne og sprøde.
- Prøv at serverer dine falafler med en hyben aioli, bestående af blendede bagte hyben, hvidløg og en hjemmerørt mayonnaise.
Velbekomme!