Friske enoki ruller med ingefær, urter og sesam

maj 4, 2017

Enoki ruller i tempel køkkenet

Jeg har længe været inspireret af koreansk tempel mad eller tempel food. Det er som ordene lyder, mad som bliver konsumeret i de religiøse templer i mange dele af Asian. Koreansk tempel mad har sine rødder tilbage til den koreanske buddhistiske templer. Det fokusere på det at være taknemmlig for dem der tilbereder måltidet, såvel som at spise for godt helbred og ikke lade et eneste riskorn gå til spilde. Tempel mad er kendt for at være udrensede for både krop og sjæl. Råvarerne er økologiske og ofte dyrket af munkene selv i templet. De har finpudset retterne i de sidste 1700 år. Variationen af retterne der indgår, er enorm og dette er meget bemærkelsesværdigt da deres tro ikke tillader dem at bruge hverken, løg hvidløg, porre eller purløg. Alle råvare er behandlet med respekt og retterne er både smukke og enkle i deres udtryk.

Denne ret er hentet fra det koreanske tempel køkken, som originalt består af hvid ginseng rod, kastanje og brystbær. Da disse råvare ikke lige er de typiske ting man møder i super markedet, valgte jeg at lave en udgave der var mere tilgængelig for almindelige dødelige.

Enoki rullerne er normalt serveret med en ginseng, kastanje sauce men jeg har valgt at erstatte disse med ingefær og sesam. Dette har jeg gjort for at kunne få nogenlunde samme resultat, men med mere tilgængelige råvare. Ginseng er ikke ligefrem noget jeg støder på nede i det lokale super marked.

Enoki ruller
Spis enoki rullerne så friske som muligt da grøntsagerne hurtigt falder sammen og bliver kedelige at se på.

Friske enoki ruller med ingefær, urter og sesam
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Korea
Ingredienser
  • 1 bundt løgkarse eller andre krydderurter
  • 1 pakke enoki svampe
  • 1 hel agurk
  • 1 bundt raps skud eller broccolini
  • 1 bundt fuglegræs eller andet bladgrønt
  • 1 bundt brøndkarse
  • 2 spsk tahin (sesam pasta)
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk kinesisk sort eddike (kan købes i asiatiske butikker)
  • 1 spsk sesam olie
  • 1 spsk revet ingefær
  • Lidt vand
  • 1 spsk sukker eller honnin
Fremgangsmåde
  1. Riv tynde strimler af den hele agurk, med en kartoffel skræller eller et mandolin jern.
  2. Vask og skær grøntsagerne til.
  3. Lav nu en lille "buket" af enoki, urter og grønt og rull den ind i agurke strimlen. (Skær eventuelt bunden til så rullen kan stå op)
  4. For at lave dressingen, blandes sesam pasta med soya, olie, eddike, sukker og revet ingefær indtil den får en tyk klistret konsistens.
  5. Bland lidt vand i dressingen indtil den bliver lind og cremet.
  6. Smag den til med soya eddike og sukker.

 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar 4 Hurtige med Japansk Pileurt | Opskrifter | Spis ukrudt - Snilde maj 11, 2017 at 2:11 pm

    […] En anden rigtig fin måde at bruge pileurten, er ved at skære den ud i minde stave og bruge dem sammen med andre grøntsager i disse vietnamesiske friske forårsruller. Spis dem med en lækker peanut sauce. FIND OPSKIRFTEN HER […]

  • Skriv et svar