Efterårsgryde – Med græskar og ramsløgskapers

oktober 26, 2017
efterårsgryde

Efterårsgryde

Gråt og køligt efterårsvejr og en dejlig varm portion efterårsgryde, så kan man ikke klage. Denne udgave med græskar og ramsløgskapers er særligt lækker, græskar giver rigtig god fedme og fylde og ramsløgs kapers bridrager med en smule syre til retten. Man skal selfølgelig lige sikre sig at man har husket at sylte nogle ramsløgs frø sommeren forinden, ellers kan man også gøre brug af anden form for syrlig topping. Den rygende varme efterårsgryde med græskar og ramsløgs kapers er en forholdsvis nem ret at gå til men det er ingen hurtigt ret. Når det kommer til gryderetter skal man gerne helst ofre et par timer i køkkenet da de bare bliver bedre af at stå og småsimre i nogle timer.

Men når man først står med det dampende varme og lækre ret, bliver man glad for den tid man lagde i aftensmaden. Den smager bedre end den ser ud og fungere rigtig godt hvis man er mange, retten kan nemlig laves i forvejen og så varmes op inden servering.

HER kan du se hvordan du laver dine egne ramsløgs kapers.

Efterårsgryde med svin og græskar
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 hokaido græskar i mellemstore tern
  • 500 g svinekød (tern, mørbrad eller skank)
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stilke blad selleri
  • 1 tsk fem krydderi (Lige dele stødt kanel, nelliker, pepperkorn, fennikelfrø og stjerneanis)
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 5 dl tør hvidvin
  • 2 laurbærblade
  • Blandede vilde svampe som kantareller østershat eller karl johan.
Græskarpure:
  • 1 hokaido græskar
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl sødmælk
  • Lidt salt
Garniture:
  • 1 tsk ramsløgskapers pr. tallerken
  • 2-3 skiver stegt græskar pr. tallerken
  • 1 nip friske krydderurter som persille, merian, timian eller kørvel.
Fremgangsmåde
Gryderet:
  1. Start med at stege kødet i en smule smør og olie i en nonstick gryde. Kødet skal gerne få lidt stege flade.
  2. Tilsæt nu fem krydderi og steg det sammen med kødet i 1 minut.
  3. Steg nu finthakket løg, hvidløg og selleri sammen med kødet i 5 minutters tid.
  4. Tilsæt nu hvidvin, laurbærblad, salt og halvdelen af græskarternene.
  5. Lad det simre ved lav varme i 1 time
  6. Efter 1 time skulle kødet gerne være mørt og lækkert og grøntsagerne bløde. Nu tilsætte de sidste tern af græskar.
  7. Steg nu de vilde svampe på panden i lidt smør og salt indtil de får en smule farve og kom dem herefter ned i gryden til kødet og grøntsagerne.
  8. Smag retten til med chili samt salt og pepper.
Græskarpure:
  1. Halver græskarret og bag det i ovnen sammen med halveret hvidløg med skæresiden nedad i 45 minutter ved 200 grader. (pas på hvidløget ikke brænder på)
  2. Blend nu græskarkødet og hvidløgs fed sammen med smør og en smule mælk indtil konsistensen er blød og glat. Smages til med salt.
Anret:
  1. Kom en god klat græskar pure på tallerkenen, herefter 2-3 skiver steget græskar, en god skefuld efterårsgryde, toppet med ramsløgskapers og grønne urter.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar