JAPANSKE RISBOLLER - ONIGIRI
Skribent: Stephanie S. Alemanno
Hjemland: Japan
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
- 2 dl japanske ris eller rasmin ris
- 2 spsk mirin
- 2 spsk ris-eddike
- Lidt salt
- Nori tang
- 2 dåser tun
- 1 spsk hellmans mayonaise
- Lidt wasabi
- Lidt citron
- Kog ris med 4 dl vand
- Bland mirin, salt og riseddike med risen og lad den køle af
- Bland fisk med soya, eddike og forårsløg. Blandingen må ikke være for våd.
- Klip små strips af nori tang til at lægge om ris-bollerne
- Når risen er nogenlunde kold, tages en klump ris op i hånden og et hul formes i midten. Læg lidt fisk ned i og tryk risen op omkring fisken.
- Form risbollen til en rund trekantet form med hænderne eller ved hjælp af husholdningsfilm.
- Læg nu et stykke nori tang om ris-bollen så den er nemmere at spise.
- Ris-bollerne kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm og tages med til madpakken.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/japanske-risboller-onigiri-opskrifter-snilde/
3.5.3226