JAPANSKE RISBOLLER - ONIGIRI
Skribent: 
Hjemland: Japan
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
Ris
  • 2 dl japanske ris eller rasmin ris
  • 2 spsk mirin
  • 2 spsk ris-eddike
  • Lidt salt
  • Nori tang
Tun fyld
  • 2 dåser tun
  • 1 spsk hellmans mayonaise
  • Lidt wasabi
  • Lidt citron
Fremgangsmåde
  1. Kog ris med 4 dl vand
  2. Bland mirin, salt og riseddike med risen og lad den køle af
  3. Bland fisk med soya, eddike og forårsløg. Blandingen må ikke være for våd.
  4. Klip små strips af nori tang til at lægge om ris-bollerne
  5. Når risen er nogenlunde kold, tages en klump ris op i hånden og et hul formes i midten. Læg lidt fisk ned i og tryk risen op omkring fisken.
  6. Form risbollen til en rund trekantet form med hænderne eller ved hjælp af husholdningsfilm.
  7. Læg nu et stykke nori tang om ris-bollen så den er nemmere at spise.
  8. Ris-bollerne kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm og tages med til madpakken.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/japanske-risboller-onigiri-opskrifter-snilde/