Hyben risotto med lufttørret skinke og safran
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 2 dl rensede hybenfrugter befriet for kerner
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg finthakket
  • 2 dl risotto ris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l hønse eller grøntsags fond
  • 1 håndfuld revet parmesanost
  • 5 knuste safran tråde
  • Chilieolie (kan udelades)
  • Purløgsblomster (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Steg de rensede hybenfrugter i en smule olivenolie indtil de bliver bløde. De må gerne få lidt farve rundt omkring. Smag til med slat og peber og læg kompotten til side indtil den skal bruges.
  2. Steg de finthakkede løg i smør indtil de bliver gennemsigtige.
  3. Hak ca. 5 af de rensede hybenfrugter i mindre stykker og steg dem sammen med løgene.
  4. Tilsæt risotto ris og rør rundt indtil alle risene er omsluttet af smørret.
  5. Tilsæt hvidvin og lad den fordampe, inden den første skefuld fond hældes på.
  6. Lad fonden koge ind i risene under omrøring med en træske.
  7. Knus safrantrådende i en morter og hæld lidt kogende vand ved. Tilsæt nu safran vandet til risottoen.
  8. Fortsæt med at hælde fond ved, indtil risene er færdige (omkring 20-30 minutter).
  9. Tilsæt nu friskrevet parmesanost og smag til med salt og peber.
  10. Anret den lune kompot ovenpå hver servering sammen med lidt friskrevet parmesanost, chili eller chiliolie og purløgsblomster.
  11. TIP: Risottoen skal have en konsistens der er blød og cremet. Kan man "teste" den ved at lægge en skefuld risotto på en tallerken og vrikke den frem og tilbage i hænderne. Hvis den flyder ud er den perfekt. Står den helt urokkelig, kan man tilføje mere bouillon.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hyben-risotto-lufttoerret-skinke-safran/