Rosensnurrer - Snurrer med roser og safran
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 12 stk
 
Ingredienser
Dej:
  • 5 dl kold sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1000 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 150 g kold smør
  • ½ tsk safran
Rosenremonce:
  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 1 håndfuld kronblade fra rynket rose eller hunderose
Fremgangsmåde
  1. Dej:
  2. Knus safran i en morter sammen med en smule sukker.
  3. Opvarm mælken i en lille gryde så den er lillefinger lun. Tilsæt safran og gær. Rør gæren ud i mælken til den er helt opløst.
  4. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og ælt dejen, til den er helt glat (Dette tager ca. 7-8 minutter, så det er nemmere med en røremaskine).
  5. Skær smørret i små tern, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat.
  6. Lad herefter dejen hæve lunt i 1½ time med et klæde over.
  7. Slå dejen ned, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imellemtiden røres ramsløgssmørret sammen.
  8. Rosenremonce:
  9. Blend smør, brun farin og roser med en stavblender, til en homogen masse.
Rosensnurrer:
  1. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30x60 cm.
  2. Smør remoncen ud over dejen med en dejskraber så det er jævnt fordelt.
  3. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej.
  4. Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.
  5. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Hver forsigtig og tryk ikke for hårdt, så smørret falder ud.
  6. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
  7. Sæt rosensnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snogningen vender opad. Lad rosensnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
  8. Pensl rosensnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter.
  9. Afkøl rosensnurrerne på en rist.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/rosensnurrer-snurrer-med-roser-og-safran/