Gnoochi med ramsløg - Den bedste opskrift!
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • Friskrevet parmesanost
  • 100 g smør
  • Saft og skal fra 1 økologisk citron
  • 1 bundt ramsløgsskud og blomsterknopper
Gnoochi:
  • 7 store bage kartofler
  • 1 bundt ramsløg
  • 150 g tipo 00 mel (Måske der skal bruge mere)
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Prik et par huller i kartoflerne med en gaffel og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i mellem 1 time og 1½ time, afhængig af størrelsen på kartoflerne.
  2. Kom rengjorte ramsløgsblade i en blender og blend til en fin puree. Klem saften ud af pureen så dejen ikke bliver for våd.
  3. Når kartoflerne er kølet af, moses deres indhold med salt og rasmløgspuree.
  4. Tilsæt æg og rør rundt.
  5. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen samler sig. Dejen skal ikke ældes, men bare lige samles (Den kan være meget klistret så brug eventuelt lidt mere mel undervejs).
  6. Skær nu dejen ud i 8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en lang pølse.
  7. Skær mindre stykker på omkring 3 cm, ud af pølsen.
  8. Vend alle de små stykker i mel.
  9. Kog gnocchierne i letsaltet vand. De er færdige når de flyder op til ovrfladen.
  10. Opvarm en pande og smelt smørret indtil det bruner. Steg de afdryppede gnoochier i smørret så de får en letgylden overflade.
  11. Sluk for varmen og tilsæt en smule citronsaft og skal. Smag til med 1-2 håndfulde friskrevet parmesanost, salt og peber.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/gnoochi-med-ramsloeg-den-bedste-opskrift/