Frugtsauce med citrus og havtorn
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 15 økologiske appelsiner
  • 5 mandariner
  • 4-6 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl friske eller frosne havtornbær
  • 0,5 dl aperol sprits eller anden citrus likør
  • 1 kanelstang
Fremgangsmåde
  1. Læg 5 appelsiner til side og pres de resterende 10, inklusiv de 5 mandariner.
  2. Kom saften samt skallen fra 5 appelsiner i en gryde og kog det op sammen med sukker, vaniljekorn og kanel (samt den tomme stang).
  3. Kog saucen ind til den er tyktflydende. Husk at saucen bliver tykkere, når den bliver kold (For at teste om saucen er færdig kan man tage en kold ske og komme en dråbe sauce på den. Hvis den tykner er den færdig).
  4. Tilsæt havtorn, samt aperol og giv saucen et sidste opkog.
  5. Server den enten lun eller kold til risalamanden, is kage eller andre desserter.
  6. Brug citrus saucen med det samme eller kom den på et patentglas og stil i køleskabet. Den kan holde sig i 2-3 uger på denne måde.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/frugtsauce-med-citrus-og-havtorn/