Gulerodssuppe med sauteret mælkebøtte og chiliolie
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 1 kg. store økologiske gulerødder skrællede og skåret i tern
  • 1 stort bundt friske mælkebøtteblade
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 7 dl grøntsagsbouillon eller vand.
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • ½ l piskefløde eller kokosmælk
  • 2 spsk chiliflager
  • 1 dl vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
Chiliolie:
  1. Opvarm oliven i en gryde og tilsæt chiliflager. Lad olien med chiliflager i, køle af og kom den færdigechiliolie i en beholder til senere brug.
Gulerodssuppe:
  1. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg. Sauter ved middelvarme til løgene bliver gennemsigtige.
  2. Tilsæt hvidløg og gulerødder.
  3. Steg det hele sammen i et minuts tid og tilsæt så fond.
  4. Når gulerødderne næsten er møre tilsættes piskefløden
  5. Lad det hele simre til gulerødderne er helt møre og blend det så til en lind og cremet suppe (Hvis suppen er for tynd kan man tilføre mere piskefløde eller en smule vand.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Skyld mælkebøttebladene, skær dem i mindre stykker og steg i olie til de er sprøde. Smag til med salt og peber.
  8. Server den varme suppe med sauteret mælkebøtte og chiliolie.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/gulerodssuppe-maelkeboette-chiliolie/