Dampede blåmuslinger med strandurter
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 500 g blåmuslinger
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk salt
  • Blandede friske strandurter som strandkål, strandmælde, strandvejbred, strandbede, strandkarse og strandsennep.
Fremgangsmåde
  1. Rengør muslinger ved at fjerne "skægget" og kassér dem med knækket skal. Lad dem stå i en skål med koldt vand inden tilberedning (på denne måde kan de smide eventuel sand der måtte være inde i skallen)
  2. Hæld hvidvin op i en stor gryde og kog den ind til det halve. Tilsæt derefter fløde og lad den koge lidt ind sammen med hvidvinen. Den må gerne blive lidt tyk.
  3. Imellemtiden klargøres grøntsagerne. Skyld dem og pluk dem i mindre stykker.
  4. Tilsæt muslinger med strandurterne ovenpå, smid låg på og lad det hele dampe sammen indtil muslingerne åbner sig.
  5. Serveres med et stykke lunet brød eller sprøde fritter og mayo.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/dampede-blaamuslinger-med-strandurter/