Falafler med hyben og vilde urter
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 250 g kikærter, udblødt i vand I mindst 12 timer.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld let hakkede faste hyben frugter.
  • 1 spsk tahin
  • revet citronskal, fra 2 citroner
  • 1 dl hakkede blandede urter som ramsløg, skvalderkål, persille, koriander, røllike, gråbynke eller løgkarse.
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet sort pepper
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 l vegetabilsk olie til fritering
Fremgangsmåde
  1. Kom kikærterne i en skål med vand og lad dem stå i blød natten over. Næste dag drænes kikærterne for vand og kommes i en blender sammen med resten af ingredienserne undtagen olie.
  2. Form massen til små kugler med håndfladerne eller en ske. Fritér dem i den varme olie indtil de er gyldne og sprøde.
  3. Prøv at serverer dine falafler med en hyben aioli, bestående af blendede bagte hyben, hvidløg og en hjemmerørt mayonnaise.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/falafler-med-hyben-og-vilde-urter/