Stegt østershat med ramsløgssmør og peberrod
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 4 store østershatte
  • 1 pakke smør (Gem ca 100 gram til ramsløgssmørret)
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 2 spsk finthakket ramsløg
  • Friskrevet peberrod
  • Syltede vilde sager som ramsløgskaper, hyldebærkapers eller syltede vilde løg.
  • Rosetkarse eller en anden grøn karseurt.
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en pande med en smule olie så smørret har sværere ved at brænde på.
  2. Når smørret er smeltet steges østershattene ved høj varme på begge sider indtil de er gyldne (Tag en ske og spæd svampen til med det varme smør, på denne måde tilberedes den hurtigere og bliver dejlig gylden).
  3. Når svampen er helt gylden og tilberedt, tages den af panden og krydres med salt og peber.
  4. Kom nu noget nyt smør i panden og varm det op sammen med finthakket ramsløgs, indtil det begynder at bruset op og brune en smule.
  5. Anret nu den stegte østershat med ramsløgsmør, revet peberrod, vild sylt og karse.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/smoerstegt-oestershat-med-ramsloegssmoer-og-peberrod/