Svampetoast med tyttebær, parmesan og rosetkarse
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 1 godt surdejsbrød
  • Forskellige vilde svampe som brunstokket rørhat, karl johan, kantarel, tragtkantarel eller trompethat.
  • 1 spsk smør eller olivenolie
  • 1 løg
  • 1 tsk enebær (kan undlades)
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ l piskefløde
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • 1 dl tyttebær
  • 1 spsk rørsukker
  • Frisk parmesanost
  • Rosetkarse eller almindelige karse.
Fremgangsmåde
  1. Rengør svampene og skær dem i mindre skiver. Steg dem indtil de begynder at smide deres væske og bliver gyldne.
  2. Mas enebærrene i en morter og tilsæt dem til svampene.
  3. Snit løget helt fint og steg dem sammen med svampene indtil de bliver bløde. Tilsæt herefter knust hvidløg.
  4. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge ind til det halve.
  5. Kom piskefløde ved og lad saucen simre ved middelvarme indtil den tykner. Smag saucen til med sennep, salt og peber.
  6. Imellemtiden vendes tyttebær sammen med sukker i en lille gryde. Giv dem et hurtigt opkog og tag dem så af varmen. Sukkeret skal kun lige smelte sammen med bærrene.
  7. Skær skiver af surdejsbrødet, smør skiverne med en smule smør og rist dem i oven ved 200 grader.
  8. Anret svampe ragu'en på det ristede brød, med en smule tyttebær, revet parmesanost og rosetkarse.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/svampetoast-med-tyttebaer-parmesan-og-rosetkarse/