Vild Poke Bowl med spicy tun, avokado og strandurter
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
Spicy tun:
  • 200 g fersk tun eller laks (Skal have været nedfrosset i 24 timer, for at undgå bakterier)
  • 2 spsk god mayonnaise som hellmans eller hjemmelavet
  • 2 spsk sriracha sauce (Afhængig af hvor stærk du ønsker din tun skal være)
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 hele forårsløg eller ramsløg
  • 1 hvidt løg
Ris:
  • 3 dl vand
  • 1,5 dl sushi ris
  • 2 spsk riseddike
  • 1 tsk mirin eller 0,5 tsk sukker
Grøntsager
  • 2 avokadoer, skåret i tern.
  • 1 agurk, skrællet og skåret i tern.
  • Strandkåls frø/ærter
  • Strandsennep
  • Strandarve
  • Strandbede
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 1 citron
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære fisken i tern. Det er næmmest mens den er semi frossen.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den sammen med fisken.
Ris:
  1. Bring vandet i kog tilsæt en smule salt.
  2. Når vandet koget tilsættes ris. Skru ned på laveste temperatur og kom låg på.
  3. Lad risene dampe i 20 minutter
  4. Når risene er færdige vendes de sammen med riseddike og mirin.
  5. Lad dem køle lidt af inden servering, så de ikke tilbereder fisken.
Grøntsager
  1. Skær agurken i tern og vend den sammen med hakket strandarve.
  2. Snit strandbeden helt fint og vend den sammen med en smule sesamolie og citronsaft.
  3. Skyld de andre strandurter og lad dem dryppe af inden servering.
Anret:
  1. Anret en skefuld ris i alle skåle og arranger fisk og grøntsager ovenpå.
  2. Drys med ristede sesamfrø
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/vild-poke-bowl-tun-avokado-strandurter/