Vild Poke Bowl med spicy tun, avokado og strandurter
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
Antal personer: 4 personer
- 200 g fersk tun eller laks (Skal have været nedfrosset i 24 timer, for at undgå bakterier)
- 2 spsk god mayonnaise som hellmans eller hjemmelavet
- 2 spsk sriracha sauce (Afhængig af hvor stærk du ønsker din tun skal være)
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk sesamolie
- 2 hele forårsløg eller ramsløg
- 1 hvidt løg
- 3 dl vand
- 1,5 dl sushi ris
- 2 spsk riseddike
- 1 tsk mirin eller 0,5 tsk sukker
- 2 avokadoer, skåret i tern.
- 1 agurk, skrællet og skåret i tern.
- Strandkåls frø/ærter
- Strandsennep
- Strandarve
- Strandbede
- 2 spsk ristede sesamfrø
- 1 citron
- Start med at skære fisken i tern. Det er næmmest mens den er semi frossen.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den sammen med fisken.
- Bring vandet i kog tilsæt en smule salt.
- Når vandet koget tilsættes ris. Skru ned på laveste temperatur og kom låg på.
- Lad risene dampe i 20 minutter
- Når risene er færdige vendes de sammen med riseddike og mirin.
- Lad dem køle lidt af inden servering, så de ikke tilbereder fisken.
- Skær agurken i tern og vend den sammen med hakket strandarve.
- Snit strandbeden helt fint og vend den sammen med en smule sesamolie og citronsaft.
- Skyld de andre strandurter og lad dem dryppe af inden servering.
- Anret en skefuld ris i alle skåle og arranger fisk og grøntsager ovenpå.
- Drys med ristede sesamfrø
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/vild-poke-bowl-tun-avokado-strandurter/
3.5.3239