Vilde tarteletter med forårsvampe og ramsløg
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • Tarteletskaller
  • Vilde svampe som vårmusseron, svolsporesvamp, stilksporesvamp, karl johan eller kantareller
  • 1 bundt møre topskud fra løgkarse.
  • 1 stort bundt ramsløg eller skvalderkål (Gem lidt til sidst)
  • 5-7 mindre skud japansk pileurt
  • 25g smør
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk grov sennep
  • 3 hvidvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Sauter de vilde svampe indtil de er gyldne (svampene kan godt smide en del væske så det er med at være tålmodig).
  2. Steg nu ramsløg, løgkarse og mindre stykker af japansk pileurt sammen med.
  3. Når alle grøntsagerne har fået en smule farve tilsættes melet.
  4. Steg melet ved middel varme sammen med grøntsagerne i ca 3 minutter. Det skal ikke tage for meget farve.
  5. Kom hvidvinen på lidt af gangen så saucen ikke klumper.
  6. Tilsæt nu også fløden og lad saucen koge lidt ind (omkring 5 minutter eller til den tykner)
  7. Vend det hele godt sammen med sennep og 1 dl finthakket ramsløg eller skvalderkål.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Serveres i varme tarteletskaller.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/vilde-tarteletter-med-foraarsvampe-og-japansk-pileurt/