Vild taco med lam og japansk pileurt
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
Tortilla:
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl varmt vand
Creme fraiche dressing:
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 bundt hakkede vilde urter som ramsløg, løgkarse eller skvalderkål.
  • Lidt salt og pepper
Vild salsa:
  • 2 stk tomater
  • 1 bundt hakkede ramsløg eller anden grøn urt (Bruger du ikke ramsløg kan du tilføre 1 fed hvidløg)
  • 1 frisk chili
  • Salt og pepper
Tilbehør:
  • Lammefilet eller andet lammekød
  • Japansk pileurt
  • Mælkebøttekapers, ramsløgskapers eller hyldebærkapers.
  • Feta
Fremgangsmåde
  1. Bland mel, salt og olie sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand lidt af gangen indtil dejen hænger sammen.
  3. Æld indtil dejen er blød og elastisk. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  4. Del dejen i 12 mindre stykker og form dem til kugler. Rul kuglerne til flade pandekager og bag dem på en tør pande indtil de får en smule farve. Inden servering kan de varmes i mikroovnen.
Vild salsa:
  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en grov homogen masse.
Tilbehør:
  1. Krydr lammefileten og steg den 2 minutter på hver side. Pak den ind i staniol indtil den skal bruges. Kødet skal være rosa.
  2. Skær den japanske pileurt ud i skrå skiver og steg dem i en smule smør på en brandvarm pande. De er færdige når de har fået lidt grillede overflader rundt omkring uden at blive sprøde.
  3. Smuldr fetaen med fingrene.
Anret:
  1. Smør en smule creme fraiche dressing på en tortilla, herefter 3-4 stykker stegt japansk pileurt, to stykker kød, lidt vilde kapers, feta og lidt friske vilde urter på toppen.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/vilde-tacos-med-lam-og-japansk-pileurt/