Langtidsstegt lammekølle med græsk yoghurt og ramsløg
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 persiner
 
Ingredienser
Marinade:
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1,5 tsk salt.
  • 1 håndfuld friske ramsløg
  • 2 spsk garam marsala (kan undlades)
Lammekølle:
  • 1 lammekølle med ben på ca. 2 kg
  • 1 pose nye kartofler
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 1 håndfuld skvalderkål eller andet grønt efter eget valg.
Dejkant:
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl vand
Fremgangsmåde
Marinade:
  1. Blend ramsløg sammen med græsk yoghurt, garam marsala og salt.
Lammekølle:
  1. Dup lammekøllen tør med køkkenrulle og rids skindet med en skarp kniv.
  2. Smør nu køllen godt ind i marinaden og læg den i stegesoen oven på kartofler og ramsløg.
  3. Rul en lang pølse af den simple dej og læg den langs kanten på stegesoen.
  4. Dæk nu køllen med flere ramsløg og kom låg på så dejen ikke tillader noget væske at slippe ud.
  5. Steg lammekøllen i ovnen i ca. 5 timer ved 140 grader.
  6. På nuværende tidspunkt burde kødet være smeltende mørt og nemt kunne pilles af benet.
  7. Gem den lækre væde som kødet har afgivet og lav en fantastisk sauce med den.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/lammekoelle-imiteret-jordovn-ramsloeg/