Ramsløgs kimchi
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Hjemland: Korea
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
- 4-5 bundter ramsløg.
- 2 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk revet ingefær
- 5 spsk fiskesov
- 4 spsk gochu-garu (koreanske chiliflager)
- Rens og skyld ramsløgsbladene grundigt for jord og døde blade.
- Tilsæt alle ingredienser til de rensede ramsløg og kram hele herligheden godt ind i bladene til de begynder at afgive væske.
- Kom nu ramsløgene i rengjorte glas sammen med den væske som de afgav og skru låget løst på.
- Lad en smule luft være tilbage i glasset så det ikke løber over når fermenteringen begynder.
- Lad glasset stå ved stuetemperatur i 3-4 dage alt efter hvilket miljø du bor i.
- Når glassets indhold begynder at boble eller smager og dufter syrligt, er kimchien klar.
- Kimchien kan holde sig på køl i flere uger og måneder hvis glasset holdes fri for udefrakommende bakterier.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/ramsloegs-kimchi-fermenterede-ramsloeg/
3.5.3226