Kammusling, brændt hjertesalat og muslinge bisque
Skribent: 
Antal personer: 7 personer
 
Ingredienser
  • 4 stk små hjerteslat hoveder
  • 1 bundt kørvel
Muslingebisque:
  • 0.5 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 porre
  • 6 dl hvidvin
  • 1 spsk.creme fraiche 38%
  • 1 dl piskefløde
  • Lidt citronsaft
  • Salt og pepper
Grov salsa:
  • 1 håndfuld saltede peanuts.
  • 1 håndfuld finthakket kruspersille.
  • 1 spsk mirabelle oliven eller kapers.
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 fed hvidløg
  • Saft og revet skal fra en økologisk citron
Fremgangsmåde
Muslinge bisque:
  1. Vask muslingerne grundigt under rindende vand, kassér de åbne eller ødelagte.
  2. Pil løg og hvidløg og hak dem fint, skræl gulerod, rengør porren og skær gulerødder, porre i mindre stykker.
  3. Tilsæt olie til en stor gryde og steg alle grøntsagerne i 1-2 min.
  4. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge ind til det halve. Kom herved muslingerne i gryden og vend rundt.
  5. Damp muslingerne under låg i 4 minutter eller indtil de åbner sig.
  6. Tag nu muslingerne af varmen, sigt muslinge bouillonen fra over i en mindre kasserolle gennem en si eller et klæde (Spis eventuel muslinger til en anden ret eller gem bouillonen i fryseren)
  7. Reducerer nu bouillonen ydeligere og tilsæt piskefløden og creme fraiche.
  8. Smag suppen til med citronsaft og salt.
  9. Inden servering skummes den varme bisque på med en stavblender.
Grov salsa:
  1. Hak de saltede peanuts i mindres stykker og rist dem på en varm pande til de bliver gyldne.
  2. Bland de hakkede peanuts med hakket persille, citronsaft, skal, oliven/kapers knust hvidløg og oliven olie.
Hjertesalat:
  1. Halvér hjertesalaten og steg dem på en brandvarm pande uden fedtstof, til de får en stegt let brændt overflade på den ene side. Tag dem af varmen og skør dem i mindre stykker så de er klar til anretning.
Kammusling:
  1. Steg kammuslingerne på en brandvarm pande i en smule olie eller smør (De skal stege ikke koge).
  2. De skal kun have få sekunder på hver side.
Anret:
  1. Læg 2-3 kammuslinger på tallerkenen, og drys med lidt grov sals. Pynt med kørvel og dild.
  2. Muslinge bisquen kan eventuelt skummes med en håndmikser inden servering og hældes på, ved bordet. På denne måde holder den sig varm og får en dejlig cremet konsistens.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/kammusling-hjertesalat-bisque/