Andeleverpaté med salvie og sherry
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 250 g andelever (eller kyllingelever)
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste salvie
  • 4 spsk sherry
  • 0,5 dl piskefløde
  • Smør eller andefedt til at hælde over til sidst.
Fremgangsmåde
  1. Steg andeleveren på en pande, sammen med salvie, hvidløg og fint hakket løg, ved middelvarme i ca. 6-8 minutter. Tilsæt sherry og lad alkoholen fordampe. Andeleveren må endelig ikke få for meget, så giv dem bare få sekunder på hver side så de forbliver rosa i midten.
  2. Blend nu andeleveren sammen med løg, og salvie til konsistensen er lind. Tilsæt fløde og smør undervejs.
  3. Kom nu pateen i mindre forme og pynt dem med små blade salvie og klaret smør eller andefedt. Formene sættes sættes på køl natten over. Serveres med tynde stykker ristet rugbrød eller andet brød brød.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/andeleverpate-salvie-sherry/