Efterårsgryde med svin og græskar
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1 hokaido græskar i mellemstore tern
  • 500 g svinekød (tern, mørbrad eller skank)
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stilke blad selleri
  • 1 tsk fem krydderi (Lige dele stødt kanel, nelliker, pepperkorn, fennikelfrø og stjerneanis)
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 5 dl tør hvidvin
  • 2 laurbærblade
  • Blandede vilde svampe som kantareller østershat eller karl johan.
Græskarpure:
  • 1 hokaido græskar
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl sødmælk
  • Lidt salt
Garniture:
  • 1 tsk ramsløgskapers pr. tallerken
  • 2-3 skiver stegt græskar pr. tallerken
  • 1 nip friske krydderurter som persille, merian, timian eller kørvel.
Fremgangsmåde
Gryderet:
  1. Start med at stege kødet i en smule smør og olie i en nonstick gryde. Kødet skal gerne få lidt stege flade.
  2. Tilsæt nu fem krydderi og steg det sammen med kødet i 1 minut.
  3. Steg nu finthakket løg, hvidløg og selleri sammen med kødet i 5 minutters tid.
  4. Tilsæt nu hvidvin, laurbærblad, salt og halvdelen af græskarternene.
  5. Lad det simre ved lav varme i 1 time
  6. Efter 1 time skulle kødet gerne være mørt og lækkert og grøntsagerne bløde. Nu tilsætte de sidste tern af græskar.
  7. Steg nu de vilde svampe på panden i lidt smør og salt indtil de får en smule farve og kom dem herefter ned i gryden til kødet og grøntsagerne.
  8. Smag retten til med chili samt salt og pepper.
Græskarpure:
  1. Halver græskarret og bag det i ovnen sammen med halveret hvidløg med skæresiden nedad i 45 minutter ved 200 grader. (pas på hvidløget ikke brænder på)
  2. Blend nu græskarkødet og hvidløgs fed sammen med smør og en smule mælk indtil konsistensen er blød og glat. Smages til med salt.
Anret:
  1. Kom en god klat græskar pure på tallerkenen, herefter 2-3 skiver steget græskar, en god skefuld efterårsgryde, toppet med ramsløgskapers og grønne urter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/efteraarsgryde-med-svin-graeskar-og-dukkah/