Græskarrisotto med salvie
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Hjemland: Italien
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
Antal personer: 4
- 1 hokaido græskar
- 2 dl risottoris
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 knsp. chiliflager
- 1.5 dl tør hvidvin
- 8-10 friske salvie blade
- 60 g parmesan
- 20 g smør
- Saften og skallen fra 1 økologisk citron
- 1 l grøntsags eller hønsebouillon
- Skær græskarret i halve og bag den ene halvdel med skæresiden nedad i 45 minutter ved 200 grader.
- Når græskaret er helt mørt skrapes kødet ud med en ske, mos det eventuelt med en gaffel eller kom det i en blender.
- Tag nu den anden halvel og skær det ud i små tern. Steg dem på en varm pande i smør indtil de er gyldne.
- Tilsæt nu finthakket salvie og samt løg og hvidløg og steg til løgene er klare.
- Tilsæt ris, chili pulver, citron skal og steg det hele sammen i 2-3 minutter indtil alle ris er dækket af smør.
- Hæld nu vin ved og lad det koge helt ind.
- Tilsæt nu 1 dl fond af gangen samt lidt af det bagte græskarmos under konstant omrøring, lad det koge ud og fortsæt indtil risende er al dente.
- Sluk nu for komfuret og vend smør og parmesan i. Smages til med salt og citronsaft.
- Anret risottoen i en dyb skål, pynt med friteret salvie og friskrevet parmesan.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/graeskarrisotto-med-salvie/
3.5.3226