Græskarsalat med efterårs grønt og granatæble.
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
Antal personer: 4
- 1 hokaido græskar
- 1 bundt af døvnælde, katost, almindelig syre og røllike, eller andet grønt.
- 1 håndfuld granatæble kerner
- 150 g feta
- Saften fra 1 granatæble
- 0,5 tsk sennep
- 1 tsk honning
- 3 spsk oliven olie
- Lidt salt og pepper
- 2 spsk sesamfrø
- 1 spsk mandler eller andre nødder
- 0.5 korianderfrø
- 0,5 spidskommen frø
- 0,5 tsk salt
- Pres det halverede granatæble ud med fingerne (ligesom med en appelsin) og gem saften.
- Bland nu saften med sennep, olie, honning, en smule salt og pepper.
- Kom alle ingredienserne i en morter og kværn dem til et knasende og velduftende krymmel.
- Skær græskaret ud i passende stykker og steg dem gyldne på panden i en smule olie eller smør.
- Anret stykkerne på et fad og lad dem køle en smule af.
- Fordel nu de vaskede vilde urter ud rundt omkring græskarstykkerne.
- Smulder fetaen med fingrene ud over salaten og pynt med græskarkerner.
- Hæld nu en smule dressing henover salaten og top det hele af med den sprøde dukkah.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/graeskarsalat-med-efteraars-groent-og-granataeble/
3.5.3226