Græskarboller - Lækre hjemmelavede boller med græskar
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 8 stk.
 
Ingredienser
Græskar pure:
  • 1 hokaido græskar
Græskar krydderi:
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk stødt kardemomme
Græskarboller:
  • 200 g græskar pure
  • 1.5 tsk tørgær (Eller 25 g almindelig gær)
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk fint salt
  • 1 tsk græskar krydderi
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Græskarkerner til pynt
Fremgangsmåde
Græskar pure:
  1. Halver græskarret og bag det med skæresiden nedad ved 200 grader i 40-60 minutter.
  2. Skrap nu kødet ud med en ske og blend det i ca. 30 sekunder til en tyk puré.
Græskarboller:
  1. Bland vand, gær og sukker sammen i en stor skål.
  2. Tilsæt græskarpure samt græskarkrydderi til gærblandingen og rør godt rundt.
  3. Tilsæt nu mel og salt og rør rundt indtil blandingen er ensartet.
  4. Vend dejen ud på et bord og æld den i 10 minutter, indtil den er glat og blød.
  5. Læg dejen i en olieret skål, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.
  6. Når dejen har hævet færdig, skæres den ud i 8 lige store stykker.
  7. Form de 8 stykker til fine runde boller.
  8. Bind nu bollerne op ved at binde dem på midten, kryds over og bind ligesom du ville binde en julegave, bare med en ekstra omgang så snorene danner 6 stykker. (Se billederne nedenunder)
  9. Dæk de 8 boller til med et klæde og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Nu ligner bollerne næsten små græskar.
  10. Pensel bollerne med æg og pynt med græskarkerner.
  11. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/graeskarboller-laekre-lune-hjemmelavede/