Sort svampe salt af parykhat
Skribent: 
Måltid: Konservering
Hjemland: Nordisk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 10-15 ældre paryk blækhatte
  • 1 dl havsalt
Fremgangsmåde
  1. Start med at mose paryk blækhattene med fingrene eller kom dem i en blænder. De må gerne have stået i nogle timer så den sorte farve træder mere frem.
  2. Kom nu svampe mosen igennem en si og gem saften. Den skulle gerne være kulsort.
  3. Hæld nu den sorte svampesaft op i en gryde og giv den et hurtigt opkog.
  4. Tilsæt nu havsalt og opløs så meget som muligt i svampe saften. Lad eventuelt gryden blive på blusset for at opløse mest muligt salt. Det gør ikke noget hvis en del uopløst salt er tilbage.
  5. Kom nu salt opløsningen ud i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 50-60 grader indtil det er helt tørt. Dette kan tage mellem 2-4 timer afhængig af tykkelsen på fadet og mængden af væske. Tjek til saltet undervejs.
  6. Når saltet er fuldstændig tørt kan det køres igennem en blender eller en morter for at gøre det helt fint.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/sort-svampesalt-af-paryk-blaekhat/