Friterede oliven med græsk yoghurt og skvalderkål - Urtekram
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 1 glas sorte eller grønne oliven uden sten
  • 1 l smagsneutral olie
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 1 dl rasp
  • 6 spsk græsk yoghurt
  • 1 bundt skvalderkål eller persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøn chili
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 spsk æble eddike
  • 1 dl oliven olie
  • Lidt salt
Fremgangsmåde
Grøn sauce
  1. Hak skvalderkål, grøn chili og valnødder helt fint og bland det sammen i en skål.
  2. Tilsæt knust hvidløg, oliven olie, æble eddike og salt.
Oliven
  1. Start med at opvarme oliven i en gryde og gøre tre skåle klar, en med æg, en med rasp og en med mel.
  2. Dræn de sorte oliven for vand og vend dem i mel, dernæst i æg og til sidst til rasp.
  3. Tilbered de panerede oliven i olien indtil de er gyldne og sprøde.
Anret
  1. Smør nogle skefulde græsk yoghurt ud på en tallerken og drys med den grønne sauce.
  2. Læg nu de friterede oliven ovenpå og pynt med blade af skvalderkål og oliven olie.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/friterede-oliven-med-graesk-yoghurt-og-skvalderkaal/