Cikorie chai latte
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
Chai pulver:
  • 4-5 store mælkebøtte eller cikorie rødder
  • 1 tsk kanelstang
  • 5-6 grønne kardemomme kapsler
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stjerne anis eller 1 tsk allehånde
  • 1 tsk hele kryddernelliker
Chai te 1 stor kop:
  • 1 dl vand
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 tsk chai pulver
  • 1 kop sødmælk eller kokosmælk
Fremgangsmåde
Chai pulver:
  1. Vask og skyld rødderne grundigt for jord. Rødderne har en naturligt brun farve så læg dem eventuelt i en skål med vand, så burde det meste jord komme af. Skrup dem eventuelt med en hård børste.
  2. Skær nu rødderne i tynde skiver og tør dem i ovnen ved 70 grader til de er knastørre. Dette afhænger af tykkelsen på skiverne.
  3. Når rødderne er helt tørre, knuses de i en kaffekværn sammen med de hele krydderier til et fint pulver.
  4. Bland nu pulveret med stødt ingefær.
Til 1 Kop Chai te:
  1. Kom 1 tsk chai pulver og 1 kop mælk, op i en gryde og rør godt rundt.
  2. Opvarm mælken til lige inden kogepunktet.
  3. Tilsæt honning eller sukker og giv det eventuelt en tur med en håndmixer så det begynder at skumme og bliver blandet godt sammen. Man kan vælge at servere mere mælkeskum ovenpå.
  4. TIP: Der danner sig gerne en smule bundfald. Man kan enten hvirvle teen rundt engang i mellem, undgå det eller vælge at ignorere det.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/maelkeboette-chai-vilde-roedder/