Foccacia med hyben og rosmarin (madbrød)
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Hjemland: Italiensk
Forberedelsestid:
Tilberedningstid:
Samlet tid:
- 450 g hvedemel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 pose tørgær
- 300 ml lunkent vand
- En god håndfuld rengjorte halverede hybenfrugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
- Lidt havsalt
- 1 dusk frisk rosmarin eller timian.
- Olivenolie til at pensle med.
- Bland sukker, salt, olivenolie og tørgær sammen med det lunkne vand og rør godt rundt.
- Hæld nu gær blandingen sammen med hvedemelet, lidt af gangen.
- Bland det godt sammen og ælt dejen indtil den er fast og ikke klistre.
- Lad nu dejen hæve tildækket i 20 minutter.
- Når dejen har hævet færdig, lægges den ud i et fad smurt med oliven olie.
- Lav nogle små huller med ringerne så oliven kan løbe ned i hullerne.
- Pynt nu dejen med de halverede hybenfrugter.
- Drys med havsalt, rosmarin og olivenolie.
- Brødet bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hyben-foccacia/
3.5.3226