Foccacia med hyben og rosmarin (madbrød)
Skribent: 
Hjemland: Italiensk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 pose tørgær
  • 300 ml lunkent vand
  • En god håndfuld rengjorte halverede hybenfrugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • Lidt havsalt
  • 1 dusk frisk rosmarin eller timian.
  • Olivenolie til at pensle med.
Fremgangsmåde
  1. Bland sukker, salt, olivenolie og tørgær sammen med det lunkne vand og rør godt rundt.
  2. Hæld nu gær blandingen sammen med hvedemelet, lidt af gangen.
  3. Bland det godt sammen og ælt dejen indtil den er fast og ikke klistre.
  4. Lad nu dejen hæve tildækket i 20 minutter.
  5. Når dejen har hævet færdig, lægges den ud i et fad smurt med oliven olie.
  6. Lav nogle små huller med ringerne så oliven kan løbe ned i hullerne.
  7. Pynt nu dejen med de halverede hybenfrugter.
  8. Drys med havsalt, rosmarin og olivenolie.
  9. Brødet bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hyben-foccacia/