Hjemmelavet rød karrypasta med hyben
Skribent: 
Hjemland: Thailand
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 250 g modne hyben frugter befriet for top og frø
  • 1 stk citrongræs skåret i mindre stykker
  • 1 rød chili (Hvis man ønsker sin karrypasta lidt stærk)
  • 1 spsk tomatpure
  • 5 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær (skrællen må gerne blive på)
  • 1 tsk hele spidskommen
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk soya eller fiske sovs
  • 1 løg
  • 0,5 tsk salt.
Fremgangsmåde
Karrypasta:
  1. Anbring alle indgredisenrne i en blender og blend indtil man har en blød og aromatisk karry pasta.
Ved brug af karrypastaen:
  1. Steg 1-2 spsk karrypasta i en smule olie på en brandvarm pande i 1 minut, så de aromatiske olier i krydderierne kan blive frigivet.
  2. Husk at smage din ret til, hvis den mangler smag så tilsæt fiskesovs eller soya.
  3. Er den for salt så tilsæt lidt limesaft.
  4. Hvis den er for sur tilsættes lidt sukker.
  5. Er den for stærk kan man tilsætte noget fedme i form af kokosmælk, fløde eller yoghurt.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hjemmelavet-roed-karrypasta-med-hyben/